Home Generale Animale de companie – conjunctivita la animalele de companie

Animale de companie – conjunctivita la animalele de companie

11320
0
SHARE

Animale de companie - conjunctivita la animaleConjunctivita este o boala frecventa intalnita la toate animalele de companie. Aceasta afectiune este provocata de un agent microbian, bacterial, micotic, parazitar sau poate sa apara si din cauze alergice mai ales in timpul verii. Totodata mai poate fi provocata si de corpi straini ce se gasesc la nivelul sacului conjunctival ca urmare a unei pozitii proaste a pleoapelor sau in urma contactului cu o substanta toxica.

 

 

Cele mai frecvente conjunctivite sunt cele produse de microbi sau bacterii. In acest caz animalul de companie are ochii rosii, mancarimi in zona ochilor, secretii abundente in zona ochilor si nu-i place deloc sa stea la lumina. Deseori se intampla ca dupa unele afectiuni virale sa fie insotite si de conjunctivite purulente cum ar fi maladia Carre la caini sau Rinotraheita felina si caliciviroza la pisici.

 

 

Animale de companie - conjunctivita la animaleDaca ati observat ca animalul vostru de copmpanie are ochii rosii si ca are secretii trebuie sa mergeti la medicul veterinar care va recomanda un tratament local si daca este necesar o analiza microbiologica de laborator pentru stabilirea antibiogramei.

Este foarte important sa determinati cauza aparitiei conjunctivitei pentru a impiedica reaparitia ei. Printre rasele cele mai expuse se numara: pechinez, shih-tzu, blood-hound-ul sau basset-hound-ul.

Speram ca aceste informatii va sunt de folos si veti sti cu cu siguranta ce sa faceti daca animalul vostru de companie are conjunctivita.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.