Home Animale de companie Pisici Superstitii false legate de pisici

Superstitii false legate de pisici

2765
2
SHARE

Pisicile, cu aerul lor misterios, energia si seductia pe care o degaja asupra noastra, ne face sa nascocim tot felul de superstitii: pisica are 9 vieti, fuge de apa ca dracul de tamaie, daca ne taie calea o pisica neagra o sa dam de necaz, cade intodeauna pe labe si multe altele.

Haideti sa vedem daca toate aceste idei preconcepute sunt adevarate sau nu.

Pisica neagra = piaza rea
FALS: Aceasta superstitie precum ca pisica neagra aduce necaz exista din Evul
Mediu cand se spunea ca ele ar fi semnat un pact cu diavolul fiind vanate la fel ca si “colaboratoarele” lor vrajitoarele. Noi va sfatuim sa nu le judecati dupa culoarea blanitei si sa le iubiti asa cum sunt ele pentru a avea parte de toata dragostea pe care va poate darui.


Pisica intodeauna cade pe labe
FALS
: In cadere pisica isi redreseaza mai intai capul, apoi isi rasuceste restul corpului
astfel incat sa “aterizeze” pe labe (spinarea arcuita si labelele intinse actioneaza ca un resort, amortizand “aterizarea”). Deci concluzia este ca pisicuta se poate prabusi pe spate daca va cadea de la o inaltime redusa, sau isi poate fractura labele sau falca daca inaltimea este prea mare.

Pisica prevede schimbarea vremii
FALS: Alintatele noastre pisicute nu sunt niste meteorologi atat de buni precum se
spune. Datorita capacitatii lor de a percepe vibratiile terestre infime, variatiile campului magnetic si electricitatea statica din aer, ele pot presimti, la fel ca toate animalele furtunile violente sau cutremurele de pamant. Deci nu trebuie sa credem ca va ploua daca pisicuta noastra se spala tacticos sau ca soarele va straluci daca ea incepe sa toarca fara motiv.

Pisica sufoca bebelusii daca dorm langa ei
FALS
: Fumoasele noastre pisicute lasa par, iar copiii mici pot avea probleme de sanatate daca-l inghit, dar nu-i pot sufoca pentru ca ele prefera sa se cuibareasca la piciorusele lor ca sa nu deranjeze prea mult miscarile micutului.

Pisica detesta apa
PARTIAL ADEVARAT: Pisicutelor nu le plac plimbarile prin ploaie, dar suntem siguri ca a-ti observat cat de fascinate pot fi de picaturile de apa ce cad de la robinet sau cu ce curaj pescuiesc pestii din acvariu

Speram ca aceste argumente au pledat in favoarea pisicutelor si nu ve-ti mai crede in toate aceste superstitii.

2 COMMENTS

  1. Imi pare rau dar motanul meu contrazice ceea ce ati spus despre vreme – de cate ori se spala pe fata ploua, iar la cutremure doarme fara probleme. 🙂

  2. am 3 pisici si una e sura(nu chiar neagra) si nu imi poarta ghinion fiindca am gasit o multime de trifoi cu 4 foi ;]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.