Home Animale de companie Caini Sfaturi pentru protejarea cainelui tău în sezonul rece

Sfaturi pentru protejarea cainelui tău în sezonul rece

5211
0
SHARE

Dacă locuiţi într-o regiune în care iernile sunt reci, atunci probabil că aveti anumite obiceiuri pentru a vă pregăti pentru schimbarea de sezon. Schimbarea garderobei cu haine groase, pregătirea maşinei pentru iarnă şi izolarea casei. Totodată nu uitaţi să luaţi măsuri de precuţie pentru a-i asigura cainelui dumneavoastră un loc cald şi sănătos. Mai jos vom prezenta câteva sfaturi pentru tine şi cainele tău în sezonul rece.

Nu lăsaţi cainele afară nesupravegheat şi fără un adăpost încălzit. Doar pentru că animalul tău de companie are blană, nu înseamnă că poate rezista uşor la temperaturile reci de afară. Deşi unele rase de caini cum ar fi Huskies şi Malamut de Alaska sunt mai potrivite pentru vreme rece, toţi cainii ar trebui să aibă acces la un adăpost cald în orice moment. Cei mai mulţi caini, pe vreme rea, preferă să stea în interior. Cu toate acestea, în cazul în care câinele dumneavoastră trebuie să trăiască în aer liber, oferă-i un adăpost adecvat şi un aşternut pe măsura vremii de afară. Păstraţi alimentele şi apa într-un loc unde nu va îngheţa – de preferinţă în interior.

Cainii mici sau cei cu puţin păr ar trebui să poarte pulovere sau jachete de protecţie împotriva frigului. Unele dintre rasele cele mai comune care pot beneficia de îmbrăcăminte de protecţie sunt: Chihuahua, Pinscher pitici, Whippet şi ogari. Amintiţi-vă totuşi că nu toţi cainii vor tolera îmbrăcăminte, aşa ca nu-i obligaţi şi încercaţi să-i ţineţi cât mai mult departe de frig.

Dacă cainele dumneavoastră va tolera, puteţi sa-i puneţi şi papucei. Acest lucru poate menţine picioarele câinelui în condiţii de siguranţă fiind protejat de obiecte ascuţite astupate de zapadă oferindu-i totodată o aderenţă mai mare pe gheaţă.

Evitaţi să lăsaţi cainele să mănânce zăpadă sau orice alte obiecte sau substanţe chimice periculoase ce pot fi ascunse în zăpadă. Mâncatul zăpezii poate provoca hipotermie sau deranjarea la stomac. În cazul în care câinele dumneavoastră este în frig şi începe să fie excesiv de agitat sau sa-l ia cu frisoane, duceţi-l cât mai curând posibil la un adăpost călduros iar dacă bănuiţi că intră în stare de hipotermie mergeţi imediat cu el la un medic veterinar.

Antigelul are un gust bun dar chiar şi o cantitate mică poate ucide cainele. Deşi expunerea la antigel este un risc pe tot parcursul anului, riscul este deosebit de ridicat în timpul lunilor de iarnă când îl folosim la maşini. Dacă bănuiţi că animalul dumneavoastră de companie a băut antigel mergeţi imediat cu el la un medic veterinar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.