Home Animale de companie Reptile Secretele broscuţei ţestoase

Secretele broscuţei ţestoase

2374
0
SHARE

Deşi par nişte jucării, broscuţele ţestoase necesită mult efort şi răbdare pentru a fi îngrijite. Aşadar înainte să-ţi iei o ţestoasă de apă gândeşte-te bine dacă vrei şi poţi avea grijă de ea aşa cum trebuie. Dacă ai copii, acestea nu sunt indicate deoarece pot fi purtătoare de bacterii care provoacă infecţii.
Iată ce trebuie să ştii dacă ai ales broscuţa ţestoasă să-ţi ţina companie:
– acestea nu rămân mici, în câţiva ani pot ajunge la dimensiunea de 30 cm.

– nu trebuie să le lipsească din acvariu: filtru pentru curăţarea apei, un încălzitor, deoarece pot muri dacă apa lor nu este caldă (nu trebuie să aibă mai puţin de 20° C), o insuliţa pe care să se poată căţăra şi un neon ca sursă de lumină ultravioletă.

– sexul broscuţei: acest lucru se poate determina când ajung la maturitate. Masculii au gheruţele din faţă şi codiţa mai lungi, iar culorile sunt mai intense.

– mănâncă cu plăcere: carne de peşte, caşcaval, piept de pui, banane, salată şi roşii. Cu toate acestea nu uita de hrana lor specială găsita în pet-shopuri: viermişori, peşti uscaţi, inimă de vită.

– broscuţele mature, mai mari de 5 ani, trebuie hrănite o dată pe zi.

– apa din acvariu trebuie schimbată atunci când i se schimbă culoarea sau mirosul.

– nu este bine să o laşi numai în apă pentru că i se va înmuia carapacea. Este bine să îi pui în apă calciu special pentru broscuţe, iar în mâncare vitamine.

– dacă broscuţa are ochii roşii şi pleoapele umflate poate avea conjuctivită, iar asta se întâmplă de multe ori din cauza apei murdare.

– dacă îşi pierde vlaga, înoată într-o parte sau şuieră du-o la doctor.

– atunci când se închid în carapace şi numai dau semne de viaţă o fac pentru că nu le-ai asigurat condiţiile de care au nevoie.

– când o laşi să se plimbe nu o lăsa nesupravegheată. Preferă locurile ascunse şi întunecate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.