Home Animale de companie Pisici Rase de pisici – Pisica Tonkinese

Rase de pisici – Pisica Tonkinese

1959
0
SHARE

Pisica Tonkinese

Cum a apărut pisica Tonkinese?

La mijlocul anilor 1960, Jane Barletta, un crescător american de pisici siameze, a decis să dezvolte o rasă de pisici mai moderată şi mai echilibrată. Ea a încrucişat pisica siameză cu cea birmaneză şi rezultatul le-a numit “pisica Tonkinese”. Cam în acelaşi timp în Canada, Margaret Conroy a început şi ea să încrucişeze cele două rase de pisici. Pisoii rezultaţi au avut blăniţa de culoarea bronzului şi ochii albaştrii. Iniţial ea le-a numit “Tonkanese” dar mai apoi s-a convenit să se numească “Tonkinese”. Jane şi Margaret au lucrat împreună pentru a dezvolta această rasa de pisica.

Mereu în alertă, Pisica Tonkinese este activă şi jucăuşă. Ca un adevărat atlet ce fuge mereu, ea are nevoie de mult spaţiu. Foarte sociabilă cu alte pisici, blândă şi afectuoasă faţă de proprietarul său, pisica Tonkinese necesită multă atenţie din partea sa şi dispreţuieşte singurătatea. În ceea ce priveşte îngrijirea, se recomandă cel puţin un periaj săptămânal.

 

Pisica Tonkinese – descriere

Capul văzut din faţă, seamănă cu un triunghi echilateral cu contururi rotunjite. Pomeţii sunt mari iar boticul este de lungime medie. Ochii bine conturaţi, un pic oblici sunt de culoare albastru-vezui sau albastru intens. Pisica Tonkinese are coada de lungime medie, lată la bază, dar nu prea groasă se îngustează uşor către vârf. Blana scurtă, cu un păr fin lucios şi mătăsos este întâlnită în mai multe culori, astfel putem întâlni pisica Tonkinese cu blana de culoaare albastru, platină, vizon, champagne şi sepie.

Daca e sa vorbim despre personalitate, pisica Tonkinese poate fi descrisă ca fiind cel mai bun rezultat dintre birmaneză şi siameză. Din partea siamezelor, pisica Tonkinese are curiozitatea şi inteligenţa, iar din partea birmanezelor zburdălnicia şi cheful de joacă. Aceste rase de pisici sunt deosebit de sociale care se bucură de prezenţa oamenilor şi se înţeleg bine cu alte animale de companie, dar şi cu copiii. Nu le place să fie lăsate singure, iar dacă se intâmplă acest lucru este recomandat să mai aveţi încă o pisica Tonkinese.

Pisica Tonkinese poate cântări între 2,5 – 5,5 kg. Nu sunt predispuse la obezitate şi nu prezintă probleme grave de sănătate. Bolile de care pisica Tonkinese ar putea suferi totuşi sunt: cele de ficat sau cele de rinichi. Speranţa de viaţă a acestei rase de pisica Tonkinese este de 15 ani.


Este recomandat ca în cazul tuturor animalelor de companie să mergeţi măcar o dată pe an cu pisica Tonkinese la un doctor veterinar pentru un consult de specialitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.