Home Animale de companie Pisici Rase de pisici – Pisica Persana

Rase de pisici – Pisica Persana

4720
4
SHARE

Rase de pisici - pisica persanaGeneza acestei rase de pisici nu este pe deplin edificata. In timp ce multi sunt inclinati sa spuna ca pisica persana este originara din Persia ( actualul Iran), Turcia si celelalte tari din jur, altii spun ca ar proveni din vechiul Egipt.

In Europa au fost aduse se pare in timpul Marii Cruciade – 1300, dar s-au gasit dovezi precum ca sriitorul Italian Pietro della Volle a adus o pereche din aceasta rasa.

De aici multi au dorit sa aiba in casa lor pe post de animal de companie o pisica persana. Din pacate oricat de mult am incerca sa gasim cele mai bune referinte istorice adevaratele origini si istoria pisicii persane au fost acoperite de nisipurile timpului.

Pisica persana este in general o pisica robusta, puternica si sanatoasa, dar ca orice rasa de Rase de pisici - pisica persanapisica au si catva predispozitii la unele boli: boli de rinichi, datorita boticului specific pot aparea probleme de respiratie cat si de nutritie si o sensibilitate crescuta la ochi. De aceea este bine sa le ajutati si voi curatindu-le ochisorii. Speranta de viata a pisicilor persane este de 15 ani si ajunge la maturitate la un an jumatate.

Rase de pisici - pisica persanaExista putine rase de pisici care sa fie asa de simpatice si frumoase ca persana. Cine detine o pisica persana are aceeasi satisfactie ca si cum ar detine o adevarata opera de arta. Calme, linistite, nu sunt zgomotoase, nu miauna sa trezeasca intreaga casa, ele pot fi minunate animale de companie. Au capacitatea de a se adapta foarte usor la orice tip de mediu.

Blana lunga si bogata le fac deosebite dar daca nu aveti timp sa va alocati pentru ingrijirea ei, aceasta pisica nu este pentru voi. Daca neglijati cateva zile sa aveti grija de ea va trebui sa aplelati la un expert pentru a descalci blanita lor. Persana naparleste de doua ori pe an.

Intretinerea corespunzatoare pentru o zi necesita un pieptanat de 5-10 minute in raspar Rase de pisici - pisica persanapentru a putea elimina toate firele de par moarte si eventualele cocoloase de par. Baia este importanta pentru a pastra o stralucire a blanitei. Folositi un sampon special pentru pisici. Este bine sa diluati acest sampon pentru a spala mai usor blana. Important sa clatiti foarte bine blanita pana ramane curata fara urme de spuma sau reziduri de sampon.

4 COMMENTS

  1. Exista mai multe rase de pisici persane.Ma intereseaza denumirile lor si un scurt istoric daca se poate.Multumesc!

  2. Aaaaa, cine spune că sunt calme și liniște?
    A doua pisică persană pe care o am se bate cu câinii de îi umple de sânge, azi când a ieșit afară și a văzut câinele s-a infoiat tare și i-a dat o labă de i-a luat pielea de pe cap

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.