Home Animale de companie Pisici Rase de pisici – Pisica himalayana

Rase de pisici – Pisica himalayana

2352
0
SHARE

Rase de pisici – Pisica himalayanaIn urma cu 50 de ani sa hotarat sa se creeze o rasa de pisica prin incrucisarea pisicilor persane cu cele siameze, dand astfel nastere pisicilor himalayene. O pisica de talie medie, care pastreaza curiozitatea unei siameze dar si comportamentul bland si afectuos al unei persane. Numele rasei vine de la pigmentul gasit la iepurii si caprele din Himalaya. Corpul scurt, boticul turtit unde fruntea, nasul carn si barbia par a fi pe aceeasi linie, ochii mari si rotunzi care parca te hipnotizeaza, coada scurta si bogata, fac din aceasta rasa de pisica sa fie una din cele mai cautate de catre iubitorii de pisici.

Blana acestei rase de pisici este bogata, lunga, de culoare crem cu nuante inchise pe fata , Rase de pisici – Pisica himalayanaurechi, picioare si coada. O pisica himalayana de culoare alba pur este foarte rara si multi crescatori incearca sa obtina o astfel de culoare. La fel ca la pisicile siameze culoarea blanii este data de temperatura habitatului sau, deci cu cat temperatura este mai ridicata cu atat culoarea blanitei sale este mai alba. Dar gratia si sarmul acestei pisici, ochii albastrii si stralucitori te fac sa o iubesti indiferent de culoarea blanitei sale.

Rase de pisici – Pisica himalayanaPisicile himalayene recunoscute pentru docilitate, inteligenta, devotament, afectuozitate, se inteleg bine cu alte pisici si alte animale, sunt foarte tolerante cu copii, cu conditia ca sa inteleaga si ei ca nu este bine sa le infinga degetele in ochi sau sa le traga de coada. In general aceasta rasa de pisica este lenesa, nu-i prea place sa o faca pe alpinista si se abtine sa faca rele si stricaciuni prin casa. Nu este predispusa la obezitate.

Pisica himalayeziana este in general foarte robusta si sanatoasa, dar cu toate acestea genetic este posibil sa se imbolnaveasca de: probleme dentare, oftamologice, dermatologice sau de chist la rinichi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.