Home Animale de companie Caini Rase de căini – Pit Bull american

Rase de căini – Pit Bull american

1819
2
SHARE

Caini - pit bullStrămoşii acestui câine au apărut în America prin încrucişarea raselor Buldog şi Terrier. Iniţial s-a dorit formarea unei rase care să domine luptele de căini, la modă în acea perioadă. Mai apoi după ce aceste lupte au fost declarate ilegale, au început să fie crescuţi şi ca animale de companie. Treptat au devenit unii dintre câinii cei mai apreciaţi de către agricultori şi fermieri pentru ajutorul lor în păzirea bovinelor şi apărarea lor de animalele sălbatice. Astăzi, Pit Bull-ul a evoluat într-un minunat animal de companie fiind folosit în diferite scopuri şi situaţii. Acest câine, datorită calităţilor excepţionale pe care le posedă poate fi găsit şi în poliţie, armată, servicii de căutare şi în terapia cu animale.

Caracteristicile esenţiale ale acestei rase de câine sunt: puterea, încrederea şi dorinţa deCaini - pit bull viaţă. Poate fi un excelent companion de familie fiind remarcat şi pentru dragostea lor pentru copii. Totuşi nu este indicat să fie lăsaţi singuri cu copii străini. Pit Bull-ul nu este cea mai buna alegere pentru pază deoarece aceştia sunt extrem de prietenoşi chiar şi cu străinii.

Curajoşi, loiali, plini de energie, acestor câini le place tare mult exerciţiile fizice. Sunt încântaţi să alerge, să se plimbe prin parcuri, să se joace cu mingea. Sunt fericiţi să-şi însoţească stăpânii în drumeţii sau să meargă alături de bicicletă. Totuşi în locurile publice este recomandat să-i ţineţi de lesă pentru a putea evita cu uşurinţă eventualele lupte cu alţi câini.

Caini - pit bullBlana sa scurtă, poate fi întâlnită în diverse culori. Ea este uşor de întreţinut şi necesită un periaj săptămânal. Baie i se va face doar atunci când este nevoie. Durata medie de viaţă este de 12 ani. Bolile de care pot suferi aceste rase de câini sunt: displazie de şold, alergie la iarbă, probleme cu inima.

Esenţial pentru aceşti câinieste un dresaj corespunzător făcut de când sunt mici pentru a evita astfel unele probleme de agresivitate faţă de alţi câini ce pot apărea mai târziu. Nu sunt recomandaţi celor cărora le place sedentarismul.

2 COMMENTS

  1. Un articol de nota 10 !
    Va felicit pentru modul in care ati pus problema si pentru faptul ca ati analizat putin rasa inainte de a arunca cu noroi cum se intampla atat de des in tara noastra. Mult succes in continuare !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.