Home Generale Primavara la animale de companie

Primavara la animale de companie

1966
1
SHARE

cocker-spaniel-englez.jpgcocker-spaniel-englez.jpgChiar daca avem parte de o iarna rece sau mai blanda prietenii nostri necuvantatori simt foarte bine trecerea la sezonul cald. Pentru ca organismul lor este mai slabit este necesar o cura de vitamine. Indiferent daca prietun-papagal.jpgun-papagal.jpgun-papagal.jpgun-papagal.jpgenul vostru este un hamster, o broscuta testoasa, un caine, o pisica sau un papagal va vom da pentru fiecare cateva sfaturi pentru a le fortifica imunitatea.hamster

Hamsterul sau alta rozatoare: acestia trec foarte usor de la un anotimp la altul. Poti observa le ele cel mult o apatie daca nu i-ai dat vitamine si hrana buna pe timpul iernii. Oricum ar fi ei tot vor avea nevoie de un plus de energie. Deci ii poti oferi niste hrana un-papagal.jpgun-papagal.jpgun-papagal.jpgvitaminizata, batoane cu seminte si fructe, sun-papagal.jpgun-papagal.jpgun-papagal.jpgun-papagal.jpgun-papagal.jpgi de 2-3 ori pe zi anumite „recompense” adica 50% hrana si 50% recompense, se gasesc la pet shop: sunt dun-papagal.jpgun-papagal.jpgropsuri cu fructe si proteine. Aceasta cura trebuie un-papagal.jpgun-papagal.jpgsa dureze 2-4 saptamani in functie de starea lor.

Broasca testoasBroasca testoasaa: ea hiberneaza pe timpul iernii si are nevoie deun-papagal.jpgun-papagal.jpg multa blandete din partea ta. Nu o brusca ci ia-o treptat pentru ca are nevoie de 2-3 saptamani pentru a se dezmetici altfel va avea urmari asupra sanatatii ei. Treptat sporeste zilnic cantitatea de lumina si ridica-i tot treptat temperatura din habitatul ei pana ajunge la 20-22°C. Cumpara-i de la farmacia veterinara sau de la pet-shop suplimente nutritive cu vitamine si minerale. Aceasta cura trebuie sa dureze minim 2 saptamanii si dureaza pe masura ce aceasta revine la viata activa.Papagal

Papagalul: indiferent de specie: perus, canar, papagal Ara, nimfa, toti au avut pe timpul iernii o dieta formata doar din seminte simple, mei, floarea soarelui, alune. Deci este timpul pentru o hrana mai consistenta. Cumpara-i de la pet-shop seminte vitaminizante, batoane cu fructe care contin si banane, kiwi, avocado, miere precum si solutii cu vitamine pe care sa i le administrezi in apa de baut. Aceasta cura trebuie sa dureze minim doua saptamani.

Caine sau pisica: este foarte important sa le faci deparazitarea externa si interna. Pentru cea externa pune-i pe ceafa continutul unei pipete cu Pisica pe sarmadeparazitant extern sau spray care tine mai multe luni fiind astfel mai convenabil iar pentru deparazitarea interna da-i pastile pentru deparazitare interna. In ceea ce priveste cura de vitamine si minerale trebuie sa dureze minim 2 maxim 4 saptamani .

Pentru caini poti lua de la pet-shop: Sanal cu biotina, Sanal multivitamine sau Sanal cu alge (pentru blana). Daca cainele nu accepta tabletele ii poti lua solutii uleioase care contin vitamine naturale din germeni de grau de ex: Vitaderm sau Dermonorm.

Pentru pisici: Vitapet pasta si solutii uleioase Vitaderm, Dermonorm sau tablete de Sanal cu alge, multivitamine.Un coker

Cainele cu par lung trebuie tuns in regim de urgenta. Pentru ca blana lor se incalceste si se imbacseste si nici baia nu le mai este folositoare, el trebuie sa fie tuns la 6-8 saptamani chiar si iarna. Primavara, parazitii externi se inmultesc mai mult decat in alte anotimpuri si este binevenita o tunsoare.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.