Home Animale de companie Pesti Prevenirea imbolnavirilor la pesti

Prevenirea imbolnavirilor la pesti

1562
0
SHARE
Cunoasterea si respectarea normelor de igiena piscicola sunt foarte indicate in acvaristica, reprezentand unul din cei mai importanti factori care determina mentinerea speciilor ce populeaza acvariul. Acestea trebuie ocrotite in permanenta de influienta anumitor agenti patogeni care se pot instala cu usurinta si pot provoca anumite imbolnaviri nedorite.
Una din masurile esentiale care determina mentinerea celor mai bune conditii pentru pesti consta in asigurarea echilibrului biologic in acvariu. Selectarea speciilor acvatice – pesti si plante, se va face in functie de buna supravietuire dintre ele. Trebuie mentinute in acvariu doar acele specii care pot trai laolalta.
O alta cerinta elementara o reprezinta igienizarea speciilor inainte de a fi introduse in acvariu. Se recomanda ca speciale nou procurate sa fie introduse separat in alte acvarii pe o perioada de 8-15 zile spre a fi depistate eventualele urme de imbolnavire.
Achizitionarea unor unelte sau bazine de la alti acvaristi implica mai multe etape de curatire prin dezinfectarea acestora cu o solutie de permanganat de potasiu de culoare roz. Aerisirea apei trebuie facuta permanent.
Se recomanda acvaristilor sa evite pe cat posibil deranjarea continua a speciilor acvatice prin mutari permanente dintr-un acvariu in altul, prin schimbarea apei realizata mai des.
Regimul alimentar asigurat pestilor trebuie sa fie cat mai complex, hrana administrata oferind acestora un spectru larg de vitamine si microelemente. Asigurarea hranei vii are un rol esential in cresterea si dezvoltarea armonioasa a speciilor de aceea acvaristul, trebuie sa acorde un real interes pentru obtinerea acestei hrane.
Atat hrana uscata cat si cea preparata in mod artificial trebuie sa fie calitativa si usor de digerat. Orice alt tip de hrana mucegaita sau stricata se indeparteaza imediat pentru a nu provoca imbolnavirea pestilor. Se recomanda sa nu se suplimenteze hrana cu alimente bogate in amidon cum ar fi: grisul, faina, painea sau alte paste fainoase.
O administrare corecta si rational a hranei va determina buna rezistenta a pestilor la bolile care se ivesc. Hrana neconsumata trebuie indepartata din acvariu, evitand astfel alterarea acesteia, prin reducerea cantitatilor de oxigen.
Administrarea hranei vii in acvariu trebuie efectuata cu multa atentie, apa in care aceasta a fost tinuta indepartandu-se odata cu parazitii care se pot semnala. Se recomanda ca aceasta hrana sa fie spalata de cateva ori cu apa curata, pentru a preveni instalarea unor boli nedorite la pestii din acvariu.
Speram ca aceste informatii va vor fi de folos pentru a va putea pastra acvariul in bune conditii si a va putea bucura pe deplin de aceasta oaza de liniste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.