Home Animale de companie Pisici Pisici – Vaccinările si modul de administrare la pisici

Pisici – Vaccinările si modul de administrare la pisici

1686
0
SHARE

Pisica- Pisica siamezaPisicile aduc intodeauna o mare bucurie in viaţa noastră. Daca ai o pisica in stapanire, pe langa multa dragoste si devotament trebuie sa-i asiguri , de asemenea, si o ingrijire corecta. De aceea, noi, pe acest site am incercat sa furnizam cat mai multe informatii despre pisici dar si despre alte animale de companie: caini, rozatoare, pasari, pesti, reptile.

Procesul de acordare a pastilelor la pisici este mai uşor atunci când ştii cum sa faci. E greu să induci in eroare o pisică, pentru că de cele mai multe ori pastilele nu pot fi ascunse usor in alimente. În afară de aceasta, pisicile sunt extrem de curioase şi suspecte, astfel încât acestea vor simti imediat orice element nou din alimente. Cel mai eficient mod de administrare a pastilei la pisica se face in felul urmator: se aseaza pisica in poală, cu spatele prins intre picioare, astfel încât ea nu poate să scape. Apoi, înclinaţi uşor capul pe spate. Impingeti pilula bland cu degetul mare şi degetul index pe de altă parte, celelalte degete le utilizati pentru a desface uşor gura pisicii. Daca nu o faceti cum trebuie pisica o elimina imediat prin voma. Pe intreaga perioada a acestui proces trebuie sa-i vorbiti pisicii pentru a o calma si la final sa-i rasplatiti efortul cu ceva care-i place mult. Chiar daca nu va face placere acest lucru, va reamintim ca este necesar pentru ele.

Toti puii de pisica trebuie să fie vaccinati în conformitate cu calendarul prevăzut de medicul veterinar. De obicei, medicii veterinari recomanda unui tânăr pisoi o serie de vaccinari (împotriva leucemiei feline, impotriva raiei, infecţiilor respiratorii superioare şi rabiei).incepand de la varsta de şase până la opt săptămâni, şi de a continua la fiecare trei-patru săptămâni, până ce pisoiul este de aproximativ patru luni. Dupa aceea cele mai multe vaccinuri trebuie să fie administrate pe o perioadă de timp şi necesită mai multe vizite la veterinar Mai jos este un program de vaccinare recomandat pentru noul pisoi. Vaccinarea poate fi diferita de la zona la zona aşa încât vă rugăm să consultaţi medicul veterinar.

 

                           Boli

Vârsta la prima vaccinare (săptămâni)

Vaccinarea intervale (luni după serii iniţiale)

Boli infectioase

6-8

12

Leucemia felina

10

12-13 sau 13-14

Raia

6-8

12

Pneumopatie (Chlamydiosis)

6-10

12

Rabie

12-16

12 sau 36

Boli virale (respirator superior)

8-10

12

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.