Home Animale de companie Pisici Pisici – Norvegiana de padure

Pisici – Norvegiana de padure

5020
4
SHARE

Norvegiana de padure este una dintre cele mai vechi rase din Europa. Ea seamănă foarte mult cu un linx în miniatură. Dimensiunile mari, urechile ascuţite împodobite cu smocuri de păr şi temperamentul plin de naturaleţe ne fac să ne-o imaginăm plimbându-se prin pădurile înzăpezite, chiar şi atunci când se află între pereţii unui apartament confortabil.

Descriere:
– Corpul: Norvegiana este o pisică de talie mare, este înaltă şi are corpul rectangular. Masculii sunt vizibili mai mari decât femelele.
– Capul: de forma unui triunghi echilateral. Profilul este lung, drept şi nu trebuie să aibă denivelări ale liniei nasului. Bărbia este uşor rotunjită, fermă şi trebuie să fie în linie cu vârful nasului.
– Ochii: sunt mari şi expresivi, oblici şi de culori armonizate cu cele ale blănii.
– Urechile: de dimensiune medie şi sunt împodobite la extremităţi cu smocuri de păr.
– Gâtul: scurt caracterizat de o musculatură puternică.
– Blana: este dublă formată din subpăr, abundent mai ales iarna şi păr lung, lucios şi impermeabil. Zona din jurul gâtului are un guler pufos în partea din faţă, iar la ceafă un fel de coamă.
– Membrele: sunt de mărime medie, iar coapsele au o musculatură puternică.
– Coada: lungă şi stufoasă, lată la bază.
– Temperament: este o pisică sociabilă şi curajoasă. Masculii, în special, caută contactul cu fiinţele umane, în timp ce femela nu suportă, de multe, să fie luată în braţe.

Întreţinere
Chiar dacă o blană bogată şi lungă, Norvegiana de pădure nu este atât de greu de întreţinut. Aceasta nu are nevoie de perierea zilnică a părului decât primăvara , în perioada de năpârlire. În rest un periaj săptămânal este suficient, dar trebuie efectuat cu grijă pentru a nu rupe firele lungi care se refac greu. O regulă generală ar fi aceea că Norvegiana nu se îmbăiază pentru a nu distruge stratul natural de grăsime al blănii, care determină impermeabilitatea acesteia şi îi conferă luciul caracteristic. Vara aspectul ei se schimbă radical ea aproape devenind o pisică cu blană scurtă.

4 COMMENTS

  1. MI-A MURIT RECENT O PISICA DIN RASA NORVEGIANA DE PADURE MI-E TARE DOR DE EA A AVUT 14 ANI AM IUBIT-O EXTRAORDINAR POATE CINEVA IMI POARE PUNE UN PLASTURE PE RANA.

  2. imi pare rau pentru animalutul tau.timpul le rezolva pe toate.pe mine m a pricopsit cineva cu o norvegiana de padure si ma documentez despre ea.este pufoasa de culoare neagra dar este foarte slaba.nu cred sa aibe 1 kg.nu cunosc nici varsta ei.este o femela foarte cuminte si educata.daca cineva o ia in pat si ma vde cand intru in camera,se da jos repede fara sa zic eu ceva.o chemi inapoi in pat si nu se mai urca,se intinde pe jos si da din coada semn ca nui convine.trebuie sa o mai invat si romaneste:))stie doar suedeza.

  3. Am un norvegian de 17 ani in putere. Nu ma credeti nebuna: ma astept da dobor recordul mondial de 28 ani.Il ubesc tare mult.

  4. eu am avut o birmaneza care a murit la 20 de ani. am avut o oerioada mai proasta decit oricare din viatai mea si am 46 de ani. sotia me a cind discuta despre miti plinge nonstop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.