![]() |
Vaccinarea şi deparazitarea sunt obligatorii.
ADEVARAT: pisicile trebuie vaccinate şi deparazitate atât intern cât şi extern, chiar dacă sunt crescute în casă. Acest lucru nu le protejează doar pe ele ci şi pe tine deoarece anumite boli sunt transmisibile la om.
Tăierea gheruţelor împiedică deteriorarea obiectelor casnice.
FALS: chiar dacă îi vei tăia gheruţele pisica nu îşi va pierde obiceiul de a şi le ascuţi. Poţi rezolva problema luându-i un suport special pentru acest obicei.
Sterilizarea se face după prima fătare.
FALS: sterilizarea este bine să fie făcută înainte ca pisica să împlinească şase luni. Acest procedeu nu are nici o legatură cu faptul că a făcut sau nu pui, cu cât este facută mai repede cu atât este mai bine pentru sănătatea ei.
Pisicile sterilizate se îngrasă.
FALS: în unele cazuri, sterilizarea se face când pisicile au trecut de prima tinereţe, moment ce coincide şi cu încetinirea metabolismului, de aici se face asocierea greşită între sterilizare şi îngrăşare. Pisica se îngrasă din două motive: mănâncă prea mult sau nu are deloc activitate fizică.
Hrana cea mai bună constă în lapte şi peşte.
FALS: pentru pisicile adulte laptele nu este un aliment suficient, deoarece nu conţine suficiente elemente nutritive. Unele pisici pot fi chiar alergice la lapte. Peştele crud poate duce la pierderea poftei de mâncare şi la slăbire.
Aspectul blăniţei oglindeşte starea de sănătate.
ADEVARAT: o blăniţa lipsită de vigoare, ternă este semnul unei maladii. Dacă blăniţa este aspră, felina are carenţe de acizi graşi şi aminoacizi.
Pisica nu trebuie spălată.
ADEVARAT: pisica se spală singură, stimulând şi secreţia glandelor cutanate.