Home Animale de companie Pisici Pisici – British Shorthair

Pisici – British Shorthair

3944
0
SHARE

Pisici – British ShorthairBritish Shorthair este cunoscuta ca find una din cele mai vechi rase de pisici aparute pe teritoriul tarii noastre. Aceasta pisica a fost adusa in Marea Britanie de catre romani acum 2000 de ani pentru a starpi numarul mare de rozatoare dar si pentru a fi un bun animal de companie. Dupa alungarea romanilor, pisicile au ramas, si au fost remarcate de catre britanici pentru spiritul si forta lor de vanatoare dar si pentru linistea, loialitatea si rezistenta lor. In 1980 American Cat Association a fost prima organizatie care i-a acordat statutul de membra, iar dupa aceea au urmat multe altele printre care si cele din Romania, AFR (Asociatia Felina Romana) si Felis Romania.

Aceste pisici sunt considerate rase de pisici de talie mare. Culoarea cea mai raspandita Pisici – British Shorthaireste albastru, dar sunt intalnite si in alte culori si nuante de la negru la alb. In medie o pisica adulta poate cantari 4-6kg (femela) sau 6-8kg (masculul).

Pisici – British ShorthairSunt pisici prietenoase si tolerante, care pot incheia legaturi foarte stranse cu copiii sau cu adultii ce ii respecta tabieturile si clipele de singuratate. Se adapteaza foarte usor oricariu habitat si nu o deranjeaza prezenta musafirilor atat timp cat acestia se multumesc doar sa o admire de la distanta. Aceste pisici se inteleg foarte bine si cu cainii, mai ales daca cresc impreuna.

Ingrijirea acestor pisici se face destul de usor. O pieptanare atenta timp de 10 minute o Pisici – British Shorthairdata pe saptamana poate fi suficienta pentru aceste pisici. Totusi este recomandat ca in perioada de naparlire (primavara si toamna) sa periati pisica in fiecare zi pentru a o mentine frumoasa.

Aceste pisici sunt predispuse obezitatii si gingivitei. Speranta de viata la British Shorthair este de 10-14 ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.