Home Animale de companie Pisici Pisici – alte mituri despre feline

Pisici – alte mituri despre feline

1657
0
SHARE

Văd în întuneric: fals – ochii pisicilor sunt asemănători cu ai noştri, focalizând razele luminoase pe retină. Ele se descurcă mai bine ca noi când este lumină puţină pentru că îşi pot dilata mult pupilele, captând mai bine radiaţia luminoasă, dar în întuneric complet nici pisicile nu pot vedea. Acestea au în spatele retinei o membrană reflectantă care le ajută să folosească la maximum lumina absorbită, de aceea ochii lor lucesc în întuneric.

Cad întotdeauna în picioare: fals – asta se întâmplă când distanţa este suficient de mare pentru a avea timp să se rotească, o cădere de la o înălţime mai mică de 1,5m le poate fi fatală. Pisicile au un simţ al echilibrului foarte dezvoltat. Mustăţile le ajută să estimeze distanţa până la pământ pentru a-şi pregăti aterizarea. Deasemenea sunt bune echilibriste se rotesc rapid în aer, îşi întind lăbuţele şi îşi arcuiesc spatele pentru a amortiza şocul.

Nu se înţeleg cu câinii: fals – dacă vei creşte în acelaşi timp un pui de căţel şi unul de pisică între aceştia nu vor fi probleme. Dacă ai o pisică şi vrei să aduci şi un căţel va trebui să educi câinele să-şi controleze reflexele de vânător , apoi e bine să le acorzi o perioadă de cunoaştere, să faci ca pisicuţa să se apropie de căţel.

Torc doar când sunt fericite: fals – pisica toarce şi când este bolnavă. Torcând acestea produc endorfina, de aici se explică de ce torc când sunt mulţumite, iar când suferă pentru a-şi micşora durerea.

Dacă se gudură le este foame: fals – acesta este un ritual de întâmpinare. Atingându-se de tine sau de diverse obiecte pisica le “marchează” cu feromoni secretaţi de glande situate sub fălcuţe. Astfel tot ce atinge face parte din universal ei.

Au nevoie de alimentaţie variată: fals – pisicuţa poate mânca zilnic aceeaşi hrană atâta timp cât aceasta este suficient de bogată în proteine şi materii grase. Schimbarea hranei poate duce şi la tulburări intestinale.

Hrana de casă este mai bună decât cea industrială: fals – hrana specială pentru pisici are un conţinut de nutrienţi adaptat nevoilor pisicuţei. În plus are şi avantajul că nu se strică.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.