Home Animale de companie Pisici Pisica la dietă

Pisica la dietă

1980
1
SHARE

Pisica ta nu face decât să doarmă toată ziua şi să facă ture la bucatărie la bolul ei de mâncare? Nu mai are graţia de felină, respiră mai greu, îşi neglijează toaleta, ba mai mult observi şi colăcei de grăsime pe burtică? Astea sunt semnele care arată că pisicuţa ta are nevoie de o dietă.

Primul pas în începerea dietei este vizita la medicul veterinar. Greutatea ideală a unei pisici adulte variază între patru şi opt kilograme în funcţie de rasă. Dacă ajunge să cântărească cu peste 20% mai mult, atunci e obeză. Jumătate de kilogram în plus la greutatea pisicii înseamnă cinci kilograme la greutatea ta, deci nu e de glumit.

Leneveşte toată ziua? De aceea caloriile se depun. Cumpără-i noi jucării pentru a-i stârni curiozitatea, trebuie să faci astfel încât să o pui în mişcare.

Trebuie să o înveţi cu câteva ore de masă, nu este bine să îi oferi hrană din belşug. Când îi cumperi mâncare trebuie să ţii cont de câteva reguli: vârsta, dacă este sau nu castrată, şi de ce afecţiuni suferă. Sunt firme de specialitate care au creat produse speciale pentru controlul greutăţii la pisici. Pentru a-i asigura o alimentaţie echilibrată alege aceste alimente dietetice.

Dar lucrul cel mai important este să nu te laşi impresionată de privirea ei. Nu-i umple castronul la fiecare privire pătrunzătoare. Tu eşti stăpâna/stapânul!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.