Home Animale de companie Pisici Pisica Korat

Pisica Korat

3650
5
SHARE

Pisica Korat este una dintre cele mai vechi rase de pisici. Originara din Thailanda, aceasta este numita dupa provincia Nakhon Ratchasima (de obicei numita “Korat” de catre poporul Thailandez). În aceasta tara sunt cunoscute ca aducatoare de noroc, existând o adevarata traditie în ceea ce priveste influenta lor benefica, ele fiind oferite sub forma de cadouri tinerilor casatoriti.

La prima vedere, pentru un ochi mai putin avizat, aceasta rasa pisica poate fi confundata cu Albastru de Rusia sau Chartreux. Pisicile Korat au mai multe caracteristici distinctive. Una dintre ele este capul ei, frecvent descris ca fiind “în forma de inima”. Pisicile Korat sunt bine cunoscute pentru ochii lor relativ mari si verzi, fiind una dintre putinele rase întâlnite cu o singura culoare a ochilor. Pisoii se nasc cu ochii galbeni, galbeni verzui si se transforma în culoarea verde odata cu atingerea vârstei de doi ani. Urechile sunt largi si rotunjite la extremitatea libera iar nasul este scurt si cu o usoara convexitate, o alta caracteristica a acestei rasei.

Pisica Korat este o pisica compacta, cu un procent scazut de grasime corporala. Asta înseamna ca aceasta rasa poate parea a fi o pisica mica, dar în realitate ele sunt mult mai grele si mai solide decat arata. Trunchiul este bine dezvoltat, puternic si elegant, cu spinarea usor rotunjita. Coada este mai groasa la baza si se subtiaza catre capat. Pisicile Korat se maturizeaza lent, de multe ori ajung la vârsta de 5 ani pâna îsi ating potentialul. Blana va fi întotdeauna de culoare argintie cu sclipiri albastre, caracteristica ce o face unica în rândul celorlalte pisici. Parul este fin si matasos, fiind o reala placere sa-ti plimbi mâna prin blanita ei

Aceasta pisica este foarte jucausa si loiala stapânului sau, urmarindu-l peste tot prin casa sau prin curte. Aceste animale de companie adora sa se joace precum un caine, sa alerge dupa jucarii, sa sara, sa se catere si oricât de obosite ar fi parca tot ar mai vrea sa se joace un pic. Nu se adapteaza foarte usor la schimbari, nu-i place sa i se schimbe habitatul. Pisoii trebuie obisnuiti înca de mici cu compania omului, deoarece exista riscul de salbaticire si apoi pentru a fi domesticiti si învatati cu omul necesita mult efort si multa rabdare.

5 COMMENTS

  1. O viata sanatoasa atat pentru animale cat si pentru oameni este legata de o nutritie si o hidratare corespunzatoare si de multa miscare. Utilizarea unui purificator de apa cu membrana osmotica va ofera cea mai pura si cea mai sigura apa.

  2. minunata rasa de pisici!ochi misteriosi si atragatoari ca doua smaralde…blanita, intr-un oarecare contrast cu ochii,ii confera o delicatete deosebita!:)frumoasa foc!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.