Home Animale de companie Pisici Pisica blanda zgarie rau

Pisica blanda zgarie rau

2506
0
SHARE

Pisicilor le place să zgârie şi să muşte chiar şi în joacă, de aceea este bine să aibă jucării la îndemână ca să nu te zgârie pe tine. Iată însă câteva motive pentru care te-ar ataca pisica:

• Îşi apără teritoriul- felinele sunt foarte ataşate de teritoriul lor, deci pisica ta se simte stăpâna casei, dacă o altă pisică îi invadează teritoriul, o va ataca. Dacă vrei să o împiedici s-ar putea să se răzbune pe tine.

• Este prea răsfăţată – dacă îţi place să o ţii mai tot timpul în braţe şi să o mângâi, pisicuţa mai are şi momente când vrea să fie lăsată în pace. Aşadar dacă vei ţine morţiş să o alinţi s-ar putea să te zgârie. Nu o obliga să stea cu tine dacă ea vrea să facă altceva.

• Reacţionează la durere – pisica se apără atunci când este rănită. O astfel de situaţie poate apărea dacă o duci la veterinar şi trebuie să suporte injecţii sau alte intervenţii dureroase. Deci nu uita, când mergi la veterinar, ai grijă cum o ţii şi ar fi bine să ai şi o pereche de mănuşi mai groase.

• Îi este teamă de pedeapsă – încearcă să nu o pedepseşti dându-i vreo palmă deoarece pisica nu va înţelege, ea va deveni fricoasă şi îşi va pierde încrederea în tine. Este suficient să ridici tonul la ea şi să o priveşti în ochi imediat după ce a făcut o năzbâtie, va înţelege că eşti supărat/supărat.

• Este rea când este bolnavă – sunt boli specifice pisicilor precum rabia sau toxoplasmoza care pot provoca un comportament agresiv. Dacă pisica este rea foarte des fără motiv este bine să o duci la un veterinar deoarece te poţi îmbolnăvi şi tu.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.