Home Animale de companie Pesti Pesti – Haplochromis multicolor

Pesti – Haplochromis multicolor

2300
0
SHARE

Pesti – Haplochromis multicolorAceasta specie de pesti provine din indepartatul Egipt, traind in apele Nilului si afluientii acestuia sau in apropierea malurilor bogate in vegetatie. Imaginea acestui peste a fost pictata pe vasele de ceramica acum 2000-3000 de ani. Haplochromis multicolor poate atinge lungimea de 8 cm, corpul sau fusiform este de culoare verde-albastruie cu tenta galbena. Ii place ca temperatura apei sa fie in jur de 20-24°C iar duritatea sa fie de 9-11°DG.

 

Denumirea de multicolor provine de la faptul ca in perioada reproducerii, culoarea Pesti – Haplochromis multicolormasculului devine mai intensa. El are langa opercule o pata albastra, cu un punct negru pe un fond portocaliu iar aripioarele sunt albastre cu numeroase pete vinete.

In bazinul de reproducere temperature apei trebuie sa fie de 26-27°C iar in substrat pentru a imita mediul natural din apele Nilului se vor sadi tufe de Ceroptoteris.

Pesti – Haplochromis multicolorFemela depune intre 40-90 de icre pe care le tine in gura pentru a le cloci. Masculul trebuie indepartat din bazin dupa ce fecundeaza icrele. Eclozarea dureaza intre 7-8 zile iar larvele care ies timp de 5-6 zile stau in gura mamei. In tot acest timp, femela nu se hraneste, ea are grija de puietul sau. Dupa aceasta perioada puii incep sa duca o viata libera, isi cauta singuri hrana cum ar fi dafnii marunte, larve iar daca simt vre-un pericol se inapoiaza imediat in gura mamei.

Deoarece  aceata specie de peste este violenta nu este recomandat sa fie asociata cu alti pesti in acelasi acvariu pentru ca nu vor da posibilitatea dezvoltarii in conditii normale a celorlalte specii de pesti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.