Home Animale de companie Pesti Pesti – Ctenopoma fasciolatum

Pesti – Ctenopoma fasciolatum

12346
0
SHARE

Pesti - Ctenopoma fasciolatumAceasta specie de pesti este originara din apele Africii Ecuatoriale si a fost raspandita pe continentul european inca din anul 1912. Pana in prezent se cunosc 11 specii de Ctenopoma, dar din motive necunoscute numai Ctenopoma Fasciolatum poate fi achizitionata pentru acvariile noastre. Conditiile optime de crestere a acestui peste sunt apele nu prea adanci cu o vegetatie bogata.

Atat corpul, alungit si turtit lateral, cat si capul sunt acoperite cu solzisori, inotatoareaPesti - Ctenopoma fasciolatum ventrala fiind mai putin dezvoltata decat cea dorsala. Masculul este mai mare decat femela, el poate sa ajunga pana la o lungime de maxim 7 cm. Culoarea predominanta este galben-pai cu dungi inchise ce traverseaza tot corpul, iar operculul se distinge printr-o pata de un albastru stralucitor.

 

Pesti - Ctenopoma fasciolatumUn acvariu potrivit pentru aceasta specie de pesti ar trebui sa aiba ca volum macar 55-65 litri unde ar putea sa inoate cu miscari gratioase iar temperatura optima ar fi de 21-25°C si o duritate a apei de 6-10°DG. Plantele pe care le puteti planta pe fundul acvariului sunt: Ceratopteris, Cryptocoryne. Este un peste sensibil la orice zgomot, de aceea se sperie imediat, gasindu-si drept refugiu desisul plantelor ce decoreaza acvariul.

In perioada de reproducere, masculul isi schimba culoarea corpului intr-un albastru intens Pesti - Ctenopoma fasciolatumcu nuante metalice, inotatoarea dorsala capatand un colorit maroniu. Reproducerea cat si cresterea si dezvoltarea alevinilor este identica cu cea al speciei Macropodus.

Aceata specie de pesti poate fi asociata intr-un acvariu si cu alte specii cum ar fi: Colisa chuno, Trichogaster leeri, Colisa lala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.