Home Animale de companie Pesti Pesti – Hemichromis bimaculatus

Pesti – Hemichromis bimaculatus

14584
4
SHARE

Pesti - Hemichromis bimaculatusAcest peste este de culoare rosie, prevazut cu numeroase pete de culoare negru catifelat. Daca i se va administra hrana uscata isi va schimba coloritul devenind roz palid. Creste pana la o lungime de 9-10 cm. Apa bazinului de crestere trebuie sa fie bine filtrata si aerisita cu no temperatura de 24-25°C si o duritate de 10-12°DG.

 

Bazinul de reproducere va trebui sa aiba apa la o temperatura constanta de 26°C cu fundul nisipos in care se vor planta plante de Ceratopteris.

In perioada de reproducere, papila genitala a femelei se prezinta sub forma unui tub de Pesti - Hemichromis bimaculatus4mm, cu un diametru de 2mm iar penisul masculului are forma unui tub de 1-1,5mm si undiametru de 1mm. Inainte de depunerea icrelor, pestii curata atent pietrele pe care va avea loc depunerea.

Dupa depunerea femela isi pazeste icrele, iar masculul curata locul din jurul pietrelor unde sunt depuse icrele. Eclozarea are loc dupa 3 zile de la fecundare, iar dupa 6 zile larvele incep sa inoate in cautarea hranei.

Pesti - Hemichromis bimaculatusInca din primele zile puii ies la inot in carduri fiind insotiti de catre parinti. In caz de primejdie ei se refugiaza in gura mamei care-i transporta intr-un loc ferit. Dupa o perioada de 3-4 saptamani, puii incep sa duca o viata independenta scapand de grija parintilor.

Este un peste pasnic, usor sociabil in acvariul vostru.

4 COMMENTS

  1. buna! de ce nu spuneti ca este un peste foarte bataus? nu suporta alti pesti din aceeasi specie cu el? este f. violent inclusiv cu femelele, deoarece daca acestea, daca nu sunt pregatite pentru depunere, sunt batute pana la moarte?

  2. eu am 6 exemplare intrun acvariu de 400l in care sunt numai ciclide africane, iar ei nu mi se par agresivi deloc, stau in coltullor, se imperecheaza, depun, cei care sunt perechi, cei care nu sunt perechi nu sunt deloc agresivi, inoata laolalta cu ceilalti, ies in evidenta doar la mancare, sunt cei mai mancai :p

  3. eu am 5 exemplare intr`un acvariu de 70L. acum o zi am observat niste “icre” lipide de acvariu si nu imi dau seama ce sunt. tot de atunci perechea e foarte nervoasa si se invart in acel colt…ce sa fie?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.