Home Animale de companie Pesti Pesti – Copeina Arnoldi

Pesti – Copeina Arnoldi

11199
0
SHARE

Această specie de peste trăieşte în apele fluviului Amazon şi în râul Rio Para din Brazilia. Corpul său este uşor comprimat lateral, masculul având o dimensiune de 7-8 cm, iar femela de 5-6 cm lungime. Au o culoare cenuşiu-verzui sau verzui-măsliniu, iar pe laturi şi pe abdomen este cenuşiu-roz, având înotătoarele galbene.

Datorită coloritului şi biologiei interesante, acest peste a câştigat simpatia tuturor şi este larg răspândit printre acvariştii noştrii. Se simte bine într-un acvariu cu un volum mare de apă, temperatura recomandată este de 23-26°C, cu o duritate a apei de 7-8°DG. Este un peste vioi, săltăreţ, de aceea este bine ca acvariul să fie acoperit permanent.

Reproducerea se face intr-un mod specific acestei specii de pesti, femela sare pe părţile plantelor sau pe pereţii acvariului depunând icrele. În timpul dezvoltării embrionilor, masculul stropeşte icrele cu apă prin bătăile permanente ale cozii, ferindu-le astfel să se usuce.

La o temperatură de 27-28°C, larvele eclozează după 27-35 ore şi cad în apă, unde în decurs de 4-5 zile are loc resorbţia sacului vitelin după care alevinii încep să aibă o viaţă activă.

După reproducere, perechea trebuie înlăturată din acvariu fiind transportată inapoi în bazinul de creştere. Acest peste nu este pretenţios la mâncare, la început se hrăneşte cu larve şi infuzori iar apoi trece treptat la o hrană mai grosieră.

Se poate asocia bine în acvariu cu următoarele specii: Hmigrammus ocellifer, Hmigrammus pulcher, Colisa lalia, Badis brachydanio rerio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.