Aceste păsări de casă sunt foarte populare şi sunt potrivite pentru oricine. Originare din Africa aceşti papagali sunt admiraţi pentru coloritul lor frumos – corpul verde, faţa roşie, pieptul galben portocaliu, pentru personalitatea lor afectuoasă, pentru că sunt mici şi uşor de intreţinut. Păsări pline de energie şi vitalitate sunt mereu active, jucându-se sau pălăvrăgind sau interacţionând intre ele sau cu stăpânii lor. Ei sunt numiţi amorezi pentru legătura puternică dintre membrii unei perechi, îi puteţi vedea stând mereu împreună şi ciugulindu-se. Glasul unui papagal amorez fischer este un amestec de pălăvrăgeală şi ţipete ascuţite. Nu învaţă prea uşor să vorbească iar vocea lor este mai greu de înţeles. De obicei sunt ţinuţi în perechi şi nu izolaţi, fiind alegerea potrivită pentru cineva care preferă nebuniile unei perechi de păsări viu colorate în loc să aibă o singură pasăre.
Hrana lor o constituie o dietă formată din granule mici luate de la pet-shop. Pot fi oferite ca delicatese şi seminţe. Această specie de papagali trebuie să mai primească şi cantităţi mici de frunze de legume verzi, felii foarte subţiri de măr, struguri şi pepene. Ouăle fierte sunt excelente pentru exemplarele tinere sau când sunt în perioada de împerechere. Nu sunt necesare suplimente de vitamine dacă le asiguraţi o dietă granulată.
Chiar dacă sunt mici, ei sunt foarte activi şi de aceea este recomandat să le asiguraţi o colivie destul de spaţioasă. Ea trebuie să fie prevăzută cu cel puţin două stinghii, suficient de depărtate ca să poată sări sau zbura printre ele. O colivie ideală ar trebui să aibă cel puţin 180 de centimetri pătraţi. Trebuie aşezată într-o zonă a casei unde să fie mereu în centrul atenţiei.
Papagalilor amorezi fischer le place tare mult să facă baie. De aceea este bine să le puneţi vase mici umplute cu apă călduţă în care să facă baie ori de câte ori îşi doresc. Ca să le păstraţi un penaj curat este recomandat să le faceţi baie de două ori pe săptămănă. Tăierea penelor şi a ghearelor este importantă pentru papagalul vostru. Atentie pentru atunci când tăiaţi gheara la vena din interiorul ei. Dacă din greşeală aţi atins această venă să opriţi cât mai repede sângerarea pentru că ei sunt foarte mici şi nu este bine să piardă prea mult sânge.
Această specie de papagali se inmulţeşte foarte uşor în captivitate. Cutia cuibar trebuie să aibă dimensiunile de 15x15x20 cm. Bolile de care pot suferi aceşti papagali sunt: psitacoza, boala ciocului şi a penelor de papagal, boli ale ficatului.