Această specie de papagali seamană intr-o mare parte cu papagalii Cacadu Goffin. Ei sunt aproape în totalitate albi cu excepţia părţii inferioare a penelor de zbor şi a cozii care sunt galbene. Creasta este de culoare rozie iar inelele din jurul ochilor sunt de culoare albastre. Deoarece crescătorii de păsări de apartament şi-au îndreptat atenţia spre ei începând cu anii “90 nu se cunosc chiar atât de multe despre ei. Se ştie că sunt precauţi şi timizi, dar în acelaşi timp inteligenţi şi curioşi. Dacă ne luăm după celelalte specii de papagali cacadu se presupune că ar trăi până la 50 de ani.
Toţi papagalii cacadu pot fi hrăniţi cu o dietă granulată şi suplimentată cu fructe şi legume proaspete. Proporţia trebuie sa fie un sfert de ceaşcă de hrana granulată şi un sfert de ceaşcă de fructe şi legume proaspete. Nu este recomandat sa le puneţi multă mâncare pentru că mai apoi devin mofturoşi sau surplusul îl aruncă pe jos. Dacă le asiguraţi o dietă corespunzătoare nu este necesar să le daţi şi vitamine.
Ca la orice papagal cacadu, colivia trebuie sa fie destul de mare pentru a le asigura suficient spaţiu de zbor. Ea nu trebuie să fie prea solidă deoarece nu au ciocuri atât de puternice. Dar sunt extrem de inteligenţi şi devin repede experţi în deschiderea uşiţei aşa că este recomandat să aveţi la colivie şi zăvoare de siguranţă. Dacă vă permiteţi puteţi să-i amenajaţi şi o colivie afară unde să se poată bucura de aerul curat şi de razele solare.
Pentru a avea un papagal cacadu ducorp cu penaj curat şi strălucitor este recomandat să le faceţi baie sau duşuri regulate. După ce au fost udaţi trebuie lăsaţi într-o cameră încălzită sau la soare pentru a se usca cum trebuie.
Aceşti papagali se înmulţesc destul de bine în captivitate. Colivia pentru împerechere poate avea dimensiunile de 180x120x120 cm. Cutia cuibar poate avea dimensiunile de 30x30x60cm. Perioada de incubaţie este de aproximativ de 24-26 de zile În perioada de împerechere masculii pot deveni mai agresivi faţă de perechea sa, aşa că este bine să vă luaţi măsuri de reducere a agresiunii prin construcţia coliviei sau prin tăierea penelor de zbor.
Boli frecvente la aceşti papagali sunt: boala ciocului şi a penelor de papagal, agresarea perechii, lipsa poftei de mâncare, infecţii bacteriene şi virale.
Superbi si eu am doi papagali micul alexandru dar acestia sunt superbi, Are cineva la vanzare o colivie mai mare de vanzare?