Home Animale de companie Pasari Papagali – Papagalul Ara Lear

Papagali – Papagalul Ara Lear

11727
0
SHARE

Papagali - Papagali Ara LearAceasta specie de papagali este asemanatoare cu mai bine cunoscutii Ara Hiacinti mai mici un poic (ajung la 75-80 cm lungime) si au o culoare de un albastru cenusiu mat. Inelele din jurul ochilor sunt de culoare galben stralucitor, pe partea inferioara a ciocului se vede o pata mica galbena iar pe limba se distinge o dunga galbena. Ochii sunt caprui iar coada este lunga si conica. Partea inferioara a aripilor si cozii este neagra.

Este o specie de papagali pe cale de disparitie, de aceea se gasesc putine exemplare inPapagali - Papagali Ara lear captivitate, chiar mai mult, pana de curand erau considerati disparuti si din aceasta cauza starea lor de conservare este critica. In salbaticie papagalii Ara Lear au o zona foarte mica de raspandire si populatia este dispersata in cateva regiuni din Brazilia.

 

 

Papagali - Papagali Ara LearFoarte putine din aceste pasari cunoscute si sub numele de ara indigo traiesc in afara Braziliei. De fapt populatia este estimata la mai putin de 200 de exemplare, insa pe piata neagra, comertul ilegal atat in interiorul cat si in exteriorul Braziliei arata ca s-ar mai gasi la crescatorii particulari inca vreo 200 de papagali. Oricum ar fi, este un numar foarte mic, si daca nu avem grija de aceasta specie, in curand mai adaugam un nume pe lista speciilor disparute.

Dieta lor consta in principal intr-o varietate de alune ce se gasesc pe plan local. Un papagal Papagali - papagal Ara learAra Lear poate sa manance pana la 350 de alune intr-o singura zi. Locurile de odihna si cuiburile sunt plasate pe stancile de gresie. Principala sursa de apa sunt o reprezinta probabil lichidul din alunele verzi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.