Home Animale de companie Pasari Papagali – Cacadu Gang-Gang

Papagali – Cacadu Gang-Gang

15274
1
SHARE

Papagali – Cacadu Gang-GangPapagalii Cacadu Gang-Gang sunt niste pasari mai greu de gasit ca pasari de apartament. Totusi fericitii posesori ai acestor papagali sunt foarte incantati de cumintenia si blandetea lor. Sunt in principiu destul de tacuti, cu exceptia unui tipat strident dar totodata placut.

 

Curiozitatea lor ii face sa ciuguleasca obiectele din jur. Pentru ca are un cioc foarte puternic, este recomandat sa nu-l lasti liber pe mobilier si sa-i asigurati jucarii, bucati de lemn sau crengi din copaci netoxici. Ca multi alti papagali Cacadu si acesti papagali traiesc foarte mult, in jur de 50 de ani.

Papagalul Cacadu Gang-Gang este un papagal mic, de culoare cenusie, asemanator caPapagali – Cacadu Gang-Gang marime cu papagalul Cacadu cu piept roz. Creasta, ca o suvita incovoiata este de culoare rosu intens la masculi si cenusie la femela. O alta caracteristica a acestor papagali sunt festoanele de la pene care sunt mai pale la mascul si galben-portocaliu la femela.

 

Papagali – Cacadu Gang-GangAcesti papagali sunt mai dificil de imperecheat in captivitate. Perioada de reproducere incepe de obicei la 4-5 ani. Femela depune 2-3 oua iar perioada de incubatie este de 27-30 de zile. Lasati puii ce vor iesi din oua sa fie hraniti de parintii lor si nu incercati sa-i hraniti voi. Este indicat pentru pui o dieta cu continut mai ridicat de proteine si grasimi.

 

Papagalii Cacadu Gang-Gang sunt eficienti in utilizarea caloriilor si nu au tendinta ca altiPapagali – Cacadu Gang-Gang papagali sa devina obezi. Hrana lor o constituie hrana preparata, granulata sau extrudata, completata cu fructe si verdeturi proaspete. Puteti sa le dati ca bonus pentru buna purtare si cateva nuci, migdale sau alune.

 

Colivia ideala pentru acesti papagali este de 1,5×1,5×3,5 metri, suspendata la 1,20 metri deasupra podelei. Cutia cuibar ar putea avea dimensiuni de 30x30x60 cm.

Bolile ce le pot contacta acesti papagali pot fi: smulsul penelor, psitacoza, rahitism, sarcocistoza.

1 COMMENT

  1. Intr-adevar nu am vazut la cineva sau auzit de acesti papagali, care par foarte simpatici si au o si prezenta frumoasa:-)
    …si unde pui ca spre deosebire de alte specii nu au tendinta de obezitate …echilibrate pasari:D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.