Home Animale de companie Pasari Papagali – Ara stacojiu

Papagali – Ara stacojiu

15091
4
SHARE

Acesti papagali sunt renumiti pentru personalitatea si frumusetea lor. Sunt usor de dresat, inteligenti, plini de viata si reprezinta alegerea perfecta a oamenilor care doresc papagali ce pot sa invete rapid jocuri si trucuri.

Papagali – Ara stacojiuSi ca orice vedeta care se respecta si papagalii Ara stacojii, uneori pot fi mai greu de suportat din cauza galagiei pe care o fac. Cand sunt provocati pot fi si distrugatori sau pretentiosi. Desi unii vorbesc majoritatea acestor papagali au capacitatea de vorbire limitata. Papagalii Ara de obicei nu traiesc atat de mult ca papagalii Cacadu de exemplu, dar pot ajunge si pana la varsta de 45-50 de ani.

 

Fac parte din categoria papagalilor mari (80-95cm) cu o coada care este la fel de lunga caPapagali – Ara stacojiu si corpul si cioc puternic. Au o culoare rosie aprinsa, cu pene galbene pe aripi si pete albastre pe penele de zbor. Pielea de pe fata este alba, fara linii de pene. Coada este lunga si conica iar penele mici de sub coada sunt albastre. Acesti papagali cand sunt tineri au ochii de culoare intunecata iar cu inaintarea in varsta trece de la negru la cenusiu apoi la alb si galben.

 

Papagali – Ara stacojiuColivia pentru acesti papagali, avand in vedere si dimensiunile sale, trebuie sa fie de dimensiuni mari pentru ai permite in momentul cand isi intinde aripile sa nu atinga cu ele marginile ei. Coliviile trebuie sa fie foarte rezistente, deoarece acesti papagali au ciocurile foarte puternice si le pot strica. Pentru ca sunt si foarte inteligenti este bine ca usita sa fie prevazuta cu incuietoare de siguranta.

 

Acesti papagali se hranesc foarte bine cu o dieta granulata sau extrudata si suplimentata cu fructe si legume proaspete. Proteinele si le poate lua din seminte de floarea soarelui sau din unt de arahide dar intr-o cantitate foarte mica. Ca supliment puteti sa le dati de 2-3 alune pe zi.

Sezonul de imperechere la aceasta specie de papagali este primavara si inceputulPapagali – Ara stacojiu primaverii. Varsta maxima de reproducere la un papagal Ara stacojiu este de aproximativ 30-33 de ani. Acesti papagali se imperecheaza frecvent in captivitate. Femela cloceste 2-4 oua iar perioada de incubatie este de aproximativ 25 de zile.

Bolile ce le pot contacta acesti papagali sunt: boala dilatarii proventriculare, tumorile mucoasei bucale si cloacale, psitacoza, smulsul penelor, infectii bacteriene si virale, pancreatite.

4 COMMENTS

  1. Ar trebui dat numele de papagalul stacojiu la ….In gura presei! cu primul papagalus al romaniei in culori diferite mereu!:)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.