A înghiţit un os: dacă un fragment de os i s-a oprit pe esofag, doar veterinarul îl poate ajuta. Animăluţul va fi supus unei proceduri cu anestezie după care trebuie supravegheat să nu adoarmă sau să bea apă, deoarece îi poate afecta plămânii.
A suferit o arsură: spală locul opărit cu apă şi foloseşte un beţişor cu vată pentru aplicarea unui antiseptic sub formă de unguient special pentru arsuri. Pentru a le preveni trebuie să fi atentă la ce face animăluţul tău când se află în bucătărie.
S-a otrăvit: dacă înghite vreun produs toxic sau vreun obiect mic cel mai indicat este să-i prepari o soluţie concentrată din sare şi apă care îi provoacă vomă.
Lovit de masină: pentru răni- aplică un antiseptic, soluţie sau unguient, apoi acoperă-le cu un bandaj steril. Deasemea pot apărea hemoragii interne care nu sunt vizibile, dar sunt periculoase şi este bine să-l duci la un veterinar.
Are convulsii: în această situaţie este bine să-l aşezi într-un loc mai întunecos pentru a se destinde. Deoarece îşi poate muşca limba în timpul convulsiilor, poţi folosi o jucărie sau un baton care să-i ţină gura deschisă.
Interesante sfaturi..chiar sunt adev si pote ma vor ajuta in viitor pt ca vreau sa devin veterinar