Home Animale de companie Rozatoare Hamsterul, un viteaz fara pereche

Hamsterul, un viteaz fara pereche

1715
0
SHARE
Nu se poate sa nu iubim si sa nu indragim acest soricel de 12cm si 120gr, zburdalnic si prietenos din cale afara, care exploreaza continuu ros de curiozitate, care se catara si se avanta in orice loc si in orice cotlon.
Mai jos vom incerca sa venim cu cateva precizari si sfaturi asupra comportamentului sau cat si despre ce-i place si ce nu-i place.
E o placere sa-l observi, e ocupat mereu, isi aranjeaza cuibul, isi depoziteaza hrana, face atletism alergand de zor pe rotita din cusca, urca si coboara ca un adevarat artist de circ pe scarita sau joaca ascunselea prin tunelurile confectionate din carton rulat.
Unui hamster ii place sa fie solitar intr-o cusca spatioasa, care trebuie sa aiba macar 40x28cm ca dimensiuni si sa fie prevazuta cu gratii destul de dese. Cusca este bine sa o asezati intr-un loc circulat de unde sa-i vada pe toti cei din casa, ca sa nu se plictiseasca. Totodata acest loc trebuie sa fie ferit de curentii de aer. F─âceti-i un asternut din talas, o sa-i placa foarte mult mai ales pentru galeriile care si le face in talas.
In cusca asezati si o mica iesle pentru hrana. Hrana hamsterului o constituie granule speciale cumparate de la pet-shopuri, fructe si legume uscate sau proaspete: nuci, struguri, banane, morcov, castravete. Aveti grija sa faca si multa miscare daca ii oferiti multa mancare, caci este predispus la obezitate. Daca consuma multe fructe ei pot da in diaree sau se pot intoxica daca mananca resturi de mancare ramase din ziua precedenta. Legumele si fructele neconsumate nu trebuie lasate in cusca mai mult de 2 ore.
In apartamentul sau personal asezati diferite jucarii: rotita, scarita, tubulatura. Mai puteti pune in cusca crengute, ghemotoace de hartie, cutiute sau tuneluri de carton.
Cusca trebuie spalata la fiecare 3 zile cu apa calda si detergent. Atentie insa! Cusca trebuie clatita foarte bine de detergent deoarece orice substanta toxica poate sa aduca mari probleme de sanatate hamsterului tau. Si asternutul trebuie schimbat odata la 3 zile sau daca se poate chiar si mai des.
Unui hamster ii place tare mult sa umble, sa cerceteze, sa evadeze, deci supravegheti-l cu atentie tot timpul cat este afara din cusca lui. Nu are frica de inaltimi dar daca pica in gol poate sa se accidenteze destul de grav.
Chiar daca-i place tare mult sa se joace sa nu-l sacaiti prea mult deoarece e posibil sa va muste.
Speram ca aceste amanunte despre viata si comportamentul acestui soricel va ajuta sa-l intelegeti mai bine si sa stiti cum sa creati o legatura stransa intre voi si hamster.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.