Home Animale de companie Rozatoare Hamsterul auriu

Hamsterul auriu

2352
0
SHARE
Cel mai raspandit hamster de casa este hamsterul sirian sau hamsterul auriu. Caracteristica hamsterilor sirieni este parul lor roscat ÔÇô auriu care se intinde neted pe corpurile lor mici si compacte. Puteti gasi hamsteri intr-o gama larga de lungimi si culori care variaza de la alburiu la negru ÔÇô castaniu.

Majoritatea hamsterilor sunt docili in afara de cazul in care sunt surprinsi sau deranjati in timpul ciclului lor de somn de 14 ore pe zi. Daca treziti un hamster care doarme, va puteti astepta la o muscatura taioasa a dintilor lui incisivi care cresc permanent.

Regimul alimentar al unui hamster ar trebui sa fie in principal din graunte si seminte desi lor le plac foarte mult legumele proaspete. Stomacul hamsterului are doua compartimente pentru a facilita digerarea hranei dure. Principalul compartiment este o ÔÇ×cameraÔÇŁ de fermentare, la fel ca stomacul vacii. S-ar putea sa vedeti ca hamsterul vostru isi mananca excrementele, ca o metoda de dubla digestie a hranei menite s-o proceseze. Aceasta practica nu este intalnita numai la hamsteri ci si la cobai.

Prietenutul vostru este o faptura solitara si are nevoie sa traiasca singur. Cusca unui hamster auriu nu ar trebui sa fie mai mica de 0,1m┬▓, dar daca ar fi de doua ori mai mare ar fi minunat. El are nevoie de spatiu pentru miscare, de un strat gros de talas ca asternut pe podeaua custii si un loc linistit in care sa doarma ziua.

Un hamster de casa are nevoie de aceleasi lucruri ca si verii lui salbatici. Multa miscare, hrana si apa proaspata la dispozitie si un loc sigur si linistit in care sa doarma dus majoritatea zilei. Va fi cel mai fericit daca ii oferi spatiu si-l lasati sa se odihneasca dupa programul lui si nu dupa cel de-al tau.

Hamsterii au repulsie fata de a ramne permanent atasati de altii. Veti descoperi ca animalul vostru de companie este o faptura careia ii place sa fie singur si n-ar trebui sa incercati sa-i mai puneti un alt tovaras in cusca.

Cand doriti sa iesiti cu hamsterul vostru afara, sa nu uitati ca el are vederea relativ slaba si se bazeaza puternic pe simtul mirosului pentru a indentifica alte animale. Nu-l abordati niciodata pe furis si nu umblati cu el cu degetele mirosind a mancare.

Speram ca aceste informatii va vor fi utile in intretinerea si ingrijirea unui hamster auriu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.