Home Animale de companie Rozatoare Dresarea unei chinchila

Dresarea unei chinchila

3250
1
SHARE

Detinatorii de chinchille trebuie sa castige si sa pastreze increderea animalutului lor. S-ar putea sa treaca mai multe saptamani pana cand chinchilla voastra va va cunoaste destul de bine ca sa va lase sa o luati in mana. Cele mai bune rezultate le veti obtine daca va miscati fara graba si daca o vizitati zilnic la aceeasi ora. Daca nu vreti sa distrugeti sansele de a va imprieteni cu acest animal foarte nervos, nu-l speriati niciodata punand mana pe el pe nepregatite sau pur si simplu, insfacandu-l. Tine-ti minte ca chinchila nu uita niciodata.
Primele zile in casa voastra pot fi foarte stresante, asa ca trebuie sa ii lasati timp chinchillei sa se familiarizeze cu imprejurimile, inainte de a va apropia de ea.
Este mai activa seara si noaptea. Cand ii dati de mancare unei chinchila sau ii schimbati mancarea, apropiati-va de cusca ei direct si incet. Vorbiti-i cu glas bland, lingusitor, dar nu cautati sa o atingeti. Cel mai bine este sa se familiarizeze cu glasul vostru pentru ca mai tarziu cand va aude, sa vina la marginea custii sa va intampine.
Luati un scaun si va asezati langa cusca. Daca chinchilla vine sa vada ce faceti, oferiti-i printre gratii, o tratatie. Preferatele ei sunt stafidele, dar nu este bine sa-i dati mai mult de 1-2 pe zi. Este foarte posibil ca ea sa se indeparteze cand intindeti bratul, dar curiozitatea ei o va face sa revina inapoi. Repetati acest gest in fiecare seara, la aceeasi ora, astfel incat ea va ajunge sa va anticipeze vizitele.
Dupa cateva zile de tratatii date printre gratii, deschideti usa custii si puneti mana pe podeaua ei cu palma in sus. Nu faceti nici o alta miscare, nu incercati sa prindeti chinchilla. Lasati-o sa vina singura la voi. Va va adulmeca degetele, apoi se va indeparta, dupa care se va intoarce. Chinchillele sunt sperioase dar si curioase. Dupa fiecare sedinta rasplatiti animalul de companie cu o tratatie.
Hranirea din palma
se poate face in felul urmator. Puneti o tratatie in mijlocul palmei intinse, astfel incat chinchilla sa fie nevoita sa urce pe mana voastra ca sa ajunga la hrana. Aveti rabdare, s-ar putea sa nu o faca din prima. Nu miscati mana spre ea, pentru ca ele nu sufera sa fie urmarite. Tot ce ati realizat pana acum se va duce de rapa, si va trebui sa o luati de la capat. O data ce chinchilla se arata dornica sa ia tratatia din palma intinsa, incercati sa mutati tratatia in susul bratului. Pentru a ajunge la mancare, chinchilla va trebui sa urce pe bratul vostru inspre usa custii.
Nu incercati sa ridicati bratul, lasati-o sa iasa singura afara, urcand pe bratul vostru. Lasati-o sa va exploreze bratele si umerii si sa se deprinda cu mirosul vostru, timp in care ii mangaiati cu blandete spatele si urechile. In curand, chinchila va avea suficienta incredere in voi pentru a va permite sa o scoateti din cusca. Ridicati-o cu grija si tineti-o bine. Nu o apucati niciodata de coada, pentru ca s-ar putea sa ramaneti cu o bucata din ea in mana.
Speram ca toate aceste informatii va vor fi de folos pentru a va putea imprieteni cu ea si a va bucura de dragostea pe care v-o poate returna.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.