Home Animale de companie Rozatoare Cum ingrijesti un iepure

Cum ingrijesti un iepure

2582
0
SHARE

un-iepuras1.jpgun-iepuras1.jpgun-iepuras2.jpgun-iepuras2.jpgun-iepuras.jpgun-iepuras.jpg Pieptanatul este o parte importanta a ingrijirii de zi cu zi a iepurasului vostru. La fel ca si pisicile, asa cum am mai spus, iepurii sunt foarte dichisiti, ei facandu-si toaleta zilnic.

IepureIepurii naparlesc in mod constant. De-a lungul anului, iepurasul vostru, va trece prin perioade de naparlire usoara si naparlire abundenta. Daca nu-l pieptanati o va face singur, ceea ce duce adesea la ingerarea de ghemotoace de par si chiar la ocluzii intestinale, ce se termina intodeauna cu o vizita la veterinar. Dati-i mereu iepurasului vostru, fan de timoftica si fan de ovaz in abundenta, pentru a-l ajuta sa-si pastreze organismul liber de acumulari de par.

Unii iepuri isi schimba blana rapid, in doar cateva zile, in loc sa o faca treptat. Pentru acesti iepuri, periatul nu este indeajuns, de aceea va trebui sa inlaturati voi smocurile uriase de par cazut. Sa fiti atenti in lunile mai racoroase, caci cu cat il pieptanati mai mult si ii indepartati parul cazut, cu atat ii va fi mai frig.

Veti avea nevoie de o perie nu prea aspra, asemanatoare cu cea pentru pisici. Trebuie sa fiti bland atunci cand pieptanati iepurasul, deoarece pielea iepurelui se rupe usor daca este pieptanat mai riguros.

Veti vedea ca iepurele vostru naparleste considerabil si s-ar putea sa va ia ceva mai mult timp ca sa-i faceti toaleta. Un prosop umed va opri parul sa mai zboare prin casa.

Baile nu sunt niciodata recomandate. MulIepureti iepuri au murit in timp ce li se facea baie. Aceasta operatiune le cauzeaza un stres cumplit, care nu le este necesar, si le scade dramatic temperatura corpului.

Daca aveti cumva pureci in casa, nu va scufundati iepurasul in apa ca sa scape de ei. Este nevoie doar de un praf impotriva purecilor pentru pisici aplicat doar odata foarte usor. Daca trebuie sa stropiti prin casa cu o solutie impotriva purecilor, faceti-o cand iepurele este afara pentru cateva ore. De regula iepurasii care nu ies din casa nu au pureci.

IepureIepurele de Angora, cu blana lui superba are nevoie de ingrijire si atentie deosebita. Instrumentul indicat pentru toaleta unui iepure de Angora este un “suflator” care arata si functioneaza la fel ca un aspirator de praf cu deosebirea ca el nu aspira ci sufla in afara. Majoritatea iepurilor de Angora sunt foarte blanzi. Intoarceti iepurele pe spate, puneti-l in poala, si suflati pe abdomenul lui, cautand smocuri de par incalcit. Parul cazut va zbura prin aer, asa ca este bine sa-l suflati afara. Daca aceasta operatiune o faceti in mod regulat, toaleta unui iepure de Angora nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute pe zi.

Rabdarea este cheia ingrijirii iepurelui vostru. Nu va stresati din cale afara iepurasul pe o vreme foarte fierbinte, astepatati sa se mai racoreasca si dupa aceea periati-l. Intodeauna sa va purtati cu blandete, indiferent ce rasa de iepuri aveti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.