Home Animale de companie Caini Ce trebuie sa ştii înainte de a-ţi dresa căţelul

Ce trebuie sa ştii înainte de a-ţi dresa căţelul

1556
0
SHARE

Înainte de a începe să-ţi faci un plan de dresaj trebuie mai întâi să ştii cu ce fel de caine ai de-a face. Trebuie să înţelegi că nu poţi cere aceleasi lucruri de la o rasă de caine la alta, asa cum nici copiilor diferiţi cu aptitudini şi înclinaţii diferite nu se pot cere astfel de lucruri.

Stabileşte de la bun început ce fel de câine ai, ca să ştii ce să-i ceri mai apoi. Nu poti lua un câine de vânătoare ca să-i ceri să se comporte ca un caine de pază. În aceeaşi ordine de idei nu poţi lua un caine dintr-o rasă de agrement ca să-i ceri să vină la tine cu fazanul în dinţi de la vânătoare. Trebuie să mai ştiţi că un caine dintr-o rasa comuna va învăţa mai greu decât un caine cu pedigree să nu vă mai lase suveniruri urât mirositoare pe covorul din dormitor.

La început trebuie să-i urmăreşti preocupările câinelui tău, să vezi ce-i place, ca să ştii mai apoi care sunt lucrurile pe care le va învăţa cel mai repede şi cel mai uşor. Totodată este bine să cunoşti foarte bine caracteristicile rasei lui. Asigură-te că are şi el aceste trăsături, sau măcar o mare parte din ele. Foarte important este să ţineţi cont şi de personalitatea lui, atât pe durata dresajului dar şi pe întreaga durată a vieţii sale. Tu vei fi cel care decide ce anume vrei să-l înveţi şi ce nu. Ai să vezi ce bine te vei simţi când te va asculta cu plăcere şi când vei vedea că de-abia aşteaptă să-i spui ce vrei de la el.

Dacă nu ţi-ai luat încă un câine, gândeşte-te bine înainte de a-l lua, ce ţi-ar place cel mai mult să faci împreună cu el, şi interesează-te la crescători care sunt rasele cu caracteristicile pe care le cauţi. E păcat să-ţi iei un caniche şi să fii dezamăgit că nu are agresivitatea unui doberman. La fel cum va fi greu sa dresezi un ciobanesc german să meargă în două labe, în timp ce un caine din rasa caniche va face asta instinctiv.

Ca să te asculte este important să fie fericit si echilibrat pentru că atunci are încredere în el si nu e stresat. Trebuie să fii pregătit să lucrezi cu el în fiecare zi, să reiei mereu ceea ce l-ai învăţat, să ai răbdare si să nu te astepţi că face asta altcineva în locul tău. Nu te preface în faţa lui, nu încerca să pari bine dispus sau calm când tu de fapt simţi că explodezi. În astfel de momente e mai bine să nu te manifesti, atunci îi va fi mai uşor să depăşească momentul fără să creadă că el este cauza furiei tale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.