Home Animale de companie Caini Căţelul dolofan

Căţelul dolofan

2312
0
SHARE

Un câine din patru este afectat de obezitate, iar acest lucru este foarte periculos pentru sănătatea lui. Iată câteva semne care arată faptul că ar avea nevoie de o dietă:

• Când veniţi de la plimbare abia mai respiră, aleargă încet după care nu mai ai ce discuta cu el o bună parte din zi. Acest lucru îl cauzează rotunjimile care îi presează articulaţiile.

• E morocănos: nu-ţi mai iese în întâmpinare, nu îi mai arde de joacă, nu mai e la fel de fericit când îl alinţi, stă mai mereu cu botul pe labe, iar dacă vrei să îl chemi la joacă îţi răspunde printr-un mârâit.

• Îl strânge zgarda: dacă se întamplă acest lucru atunci este foarte evident – căţeluşul s-a îngrăşat. Este bine să te consulţi cu un medic veterinar înainte de a-l pune la dietă. Este bine să treci treptat la o alimentaţie uşoară în grăsimi şi bogată în fibre adaptată vârstei şi rasei lui. Acesta îşi va recăpăta silueta cam în trei-patru luni.

• Nu se gândeşte decât la mâncare: dacă se repede la castron, iar după ce termină mai cere o porţie asta nu înseamnă că nu a mâncat suficient. Când te vede mâncând dulciuri nu poate rezista, nu ceda un biscuit la câine echivalează cu un hamburger la noi.

Cantitatea necesară unui căţel pe zi:
– pentru un căţel mic (< 5 kg) 110- 250 g;
– pentru un căţel de talie mică (<11 kg) 250- 500 g;
– pentru un căţel mediu (<23 kg) 500 g- 1 kg;
– mediu spre mare (<34 kg) 1 kg- 1,5 kg;
– mare (> 35kg) 1,5 kg – 2 kg.