Home Animale de companie Caini Caini – Catelul de buzunar

Caini – Catelul de buzunar

3234
2
SHARE

Daca te-ai hotarat sa-ti iei un caine, dar te atrag mai mult cei de talie mica decat cei de talie mare, noi vom incerca mai jos sa-ti prezentam cateva rase de catei foarte mici care suntem siguri ca-ti vor starni curiozitatea si veti arde de nerabdare sa aveti si voi unul la fel.

Psihologii sustin tot mai mult in ultima vreme ca animalele de companie au mare rol in alungarea stresului si a singuratatii. Batranii, persoanele singure si copii au numai de castigat daca au in casa un catel, chiar si unul care nu se poate mandri cu o talie mare dar compenseaza cu vioiciunea si dragostea cu care te inconjoara.

Chihuahua – un liliputan cu caracter. Au o greutate medie de , 1,5- 2kg (unii nu cantaresc mai mult de 800gr.) si o inaltime de 16-22cm. El este cel mai mic catel din lume, poate fi tinut intr-o palma. Nu suporta sa stea singur este foarte atasat de stapan. Cu parul scurt sau lung cu ochii negrii bulbucati si codita ridicata, Chihuahua este un animal foarte original. Mandru, tenace si mai robust decat pare, acest sportiv are mare nevoie sa-si cheltuiasca energia, de aceea trebuie alergat zilnic. El se aseamana in comportament cu un caine de paza, reactionand la cel mai mic zgomot suspect, fiind destul de agresiv cu strainii.

Teckelul – un tiran adorabil. Din aceasta rasa exista trei marimi, cel mai mic fiind teckelul iepure care are talia de 26cm si o greutate sub 3,5kg. In privinta blanitii sunt tot de trei feluri: cu par lins, cu par aspru si cu par lung. Este un catel tare smecher si incapatanat nevoie mare, independent, insa dovedeste intodeauna o fidelitate fara cusur. Oriunde ar fi se simt foarte bine, se simt ca acasa. Vigilent si foarte curajos poate fi considerat o veritabila sonerie de alarma. Daca are parte de o educatie asa cum trebuie, Teckelul poate deveni un animal de companie extraordinar. Dupa cum spun si specialistii chinologi, Teckelul cu parul lins este cel mai vioi, cel cu parul aspru este bun la tara iar cel cu parul lung este cel mai linistit si mai tandru.

Spanielul pitic – un aristocrat fermecator. Gratios si vioi, spanielul pitic are un caracter placut si frumos. Este un catel foarte sensibil, singurul sau defect fiind tendinta de a fi gelos. Este un paznic foarte eficient deoarece nu lasa nici-un strain sa se apropie de teritoriul lui. Exista doua tipuri de Spaniel pitic: cel cu urechile cazute, care ii dau un aer romantic, si cel cu urechile mereu ciulite. Greutatea acestui caine nu depaseste mai mult de 2,5kg iar inaltimea maxima este de 28cm. Este un catel foarte potrivit pentru oras, usor de educat si care se adapteaza rapid la orice situatie si orice tovaras de companie.

Yokshire terrier – un clovn destept si tandru. Are o inaltime de 20cm si o greutate pana la 3kg. Daca este pieptanat si dichisit se comporta intodeauna ca o vedeta fiind mereu in centru atentiei. Daca este tuns scurt capata un aer de strengar simpatic. Temerar, impulsiv, vesel si jucaus dotat cu o mare energie, are nevoie de multa miscare in aer liber. Oriunde ar merge afiseaza un aer de sef si stie sa se faca respectat. Mai galagios ca un chihuahua, acest catel latra la orice, de aceea este bine sa fie foarte bine educat in aceasta privinta pentru a fi mai temperat.

Speram ca aceste detalii va vor face sa indragiti mai mult aceste rase de catei de talie mica, si sa va determine sa va luati si voi unul pentru a va bucura si a va delecta cu vioiciunea, dragalasenia si tandretea lor.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.