Home Animale de companie Pasari Canarul

Canarul

3331
0
SHARE
Cantecul frumos si melodios al canarului le-a adus acestor pasarele incantatoare statutul de cele mai populare pasari de apartament din lumea intreaga. Ele nu au nevoie de mult spatiu, asa ca sunt usor de tinut si se adapteaza la aproape orice mediu.
Una dintre cele mai indragite calitati ale canarilor este cantecul lor frumos. Masculii canta cel mai bine atunci cand sunt tinuti singuri. Canarii sunt pasari de aprtament bune pentru aproape oricine si reprezinta o atractie deosebita mai ales pentru oamenii in varsta.
Canarii, dupa culori pot fi impartiti in doua grupe principale: cei cu fond galben sau alb si cei cu gena rosie care au fondul de la portocaliu la rosu. Culoarea originara a canarului contine pigmenti intunecati negrii si maronii, pe un fond galben. Acesti canari se mai numesc si pigmentati. Pasarile de culori deschise care au numai culori palide de fond sunt numite lipocrome.
Exista diete granulate, facute cu granule mici, pentru canari si citezoi, care asigura o nutritie echilibrata. Canarii trebuie sa mai primeasca si cantitati mici de frunze de verdeturi proaspete. Ouale fierte sunt excelente pentru canarii tineri sau cei care se imperecheaza. Vitaminele pot fi puse si in apa, dar vasul sau sticluta cu apa trebuie spalate zinic, pentru a se impiedica aparitia bacteriilor. Pasarile trebuie sa aiba apa proaspata zilnic ei pot chiar muri daca apa este pastrata mai mult de 24 de ore.
Canarii sunt mici, dar sunt foarte activi si trebuie sa li se ofere suficient spatiu de miscare. Marimea coliviei trebuie sa fie de cel putin 150 cm². Baza coliviei ar trebui acoperita cu hartie sau ziare.
Acestor pasari de apartament le place la nebunie sa faca baie, asa ca pot fi cumparate niste vase de imbaiat ce pot fi introduse in colivie pentru ei. Trebuie sa faca baita de cel putin 2 ori pe saptamana.
Taierea aripilor nu se prea practica la canari, caci ei nu sunt scosi in mod regulat din colivie. Ghearele trebuie pastrate la o lungime adecvata. Ele pot fi taiate cu foarfeca de unghii, dar avandu-se grija la vena din interiorul unghiei.
Sezonul de imperechere al canarilor este de obicei primavara din martie pana in iunie. Aceste pasari de apartament se pot inmulti de la varsta de un an.
Marimea clasica a coliviei de imperechere este de aproximativ 60 cm lungime, 35 cm inaltime si 25 cm latime. In colivie este bine sa se introduca un perete despartitor pentru separarea masculului de femela. Femela depune 4-6 oua iar perioada de incubatie este de 13 zile.
Bolile care se pot intalni la canari sunt: variola canarilor, atoxoplasmoza, coccidioza, trichimonoza, toxoplasmoza, psitacoza, capuse si boli de ficat.
Speram ca toate aceste informatii va vor fi de folos si va veti lua o astfel de pasare de apartament care sa va aduca multe bucurii in suflet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.