Home Animale de companie Caini Câini – Hrana corectă pentru un căţel frumos

Câini – Hrana corectă pentru un căţel frumos

2044
0
SHARE

O singură masă pe zi: greşit- până la vârsta de 3 luni puiul are nevoie de 3-4 mese pe zi. Până la un an şi două luni, vârsta la care se încheie procesul de creştere se va rezuma la două mese pe zi.

Nici o zi fără peşte: corect – acesta conţine vitamina A, care îl ajută să crească şi vitamina D necesară pentru fixarea calciului în oase. Îi poţi amesteca zilnic în meniu peşte sau o lingură de ulei de ficat de morun.

Hrana pentru adulţi bună şi pentru el: greşit – dieta pentru junior are o concentraţie mai mare de calciu, fosfor şi substanţe ce previn formarea tartrului şi cresc capacitatea de autoapărare a organismului.

Laptele îl ajută să crească: greşit – este bine să se evite laptele pentru că îi poate provoca diaree. Îl poţi înlocui cu iaurt sau brânză dulce.

Dieta se diversifică treptat: corect – dacă îi diversifici hrana de la o zi la alta poate face dezinterie. Puiul trebuie învăţat încetul cu încetul cu noi savori.

Ou în fiecare zi: greşit – oul este bogat în grăsimi, proteine şi vitamine, dar este bine să mănânce doar 1-2 ouă fierte pe săptămână sau doar gălbenuşul crud amestecat în mâncare.

Cărniţa e totul: greşit – căţeluşul trebuie să mănânce de toate ca să absoarbă toate nutrimentele necesare dezvoltării oaselor şi musculaturii. Meniul acestuia trebuie să se compună din: 50% carne, 25% peşte, 25% verdeţuri.

Calciu cât mai mult: greşit – excesul de calciu deformează oasele. Trebuie să respecţi dozele recomandate de medicul veterinar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.