Home Animale de companie Caini Rase de Caini – Dogul argentinian, cainele perfect

Rase de Caini – Dogul argentinian, cainele perfect

2261
5
SHARE

caine - dogul argentinian Dogul ergentinian este una dintre cele mai noi rase de caini, fiind creata in secolul trecut, in centrul Argentinei. Scopul initial a fost obtinerea unui patruped perfect adaptat pentru vanatoarea de pume si mistreti, insa cu timpul, datorita frumusetii sale si a capacitatilior protective aceasta rasa a devenit foarte cautata pentru viata de familie.

 

La formarea dogului argentinian au fost folosite zece rase: bulldog, bull terrier, caine decaine - dog argentinian Pirinei, dog german, mastiff, boxer, pointer, Irish wolfhound si dog de Bordeaux. Au fost necesare 13 generatii pentru a fixa rasa. In 1947 , caracteristicile rasei au fost fixate si s-a publicat primul standard official.

Dogul argentinian este un caine puternic si agil si este complet alb. Corpul  sau este musculos , bine proportionat, cu spatele drept si membrele lungi. Masculii au o inaltime de 63-68 cm si o greutate de 45-55 kg, iar femelele au 60-65 cm inaltime si cantaresc 41-48 kg.

 

caine - dog argentinianTemperamental acestiu caine este foarte puternic, insa, in ciuda acestiu lucru, este ascultator si usor de dresat. Latra putin, este calm in casa si energic afara. Tineti insa cont de faptul ca se plictiseste repede si ca este bine sa ii oferiti mereu ceva de facut. Este recunoscut  pentru loialitatea sa fata de membrii familiei, pe care ii protejeaza cu orice pret. Cu strainii este prietenos  si manifesta o deosebita rabdare cu cei mici insa nu este recomandat sa fie lasat singur in preajma unor caini straini, deoarece poate deveni agresiv din senin. Aceste tendinte se pot educa prin dresaj, de timpuriu.

Din punct de vedere al problemelor de sanatate, chiar si acest caine rezistent are unele puncte sensibile. Acestea ar fi : displazia de sold, surditatea, eczemele, artritele si afectiuni renale.

5 COMMENTS

  1. daaaa…incredere ca te omoara repede, fiind in clasa unu de agresivitate.In 2003 s-au exclus de la reproductie, tiganii si alti timpiti imperecheaza in continuare pt. bani si nu-i amendeaza nimeni.Normal pt. o tara retardata.

  2. Or fi trebuit 13 generatii sa fixeze rasa, dar ia uite ce probleme are. Ca orice rasa obtinuta prin manipulari genetice.Si din ce rase ucigase s-a obtinut, ti se face si scirba….nici nu putea fi altfel.

  3. Matei, te vad atat de sigur pe afirmatiile tale, sunt tare curios daca ai un dog argentinian? eu detin unul si este cel mai bland si ascultator caine din toti pe care i-am mai avut… este foarte protector…iar chestia cu omoratu – in cei 7 ani pe care ii are, nu a muscat niciodata un om…daca este crescut si dresat calumea este un caine perfect

  4. matei e un retardat de copil/om care habar nu are despre caini si vorbeste si el ca un idiot !auzi la el :”rase ucigase”,”mi se face scarba”.MI SE FACE MIE SCARBA CAND VAD PROSTI CA TINE!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.