Home Animale de companie Caini CAINI – DERMATITA LA CATEI

CAINI – DERMATITA LA CATEI

2337
0
SHARE

14.jpg14.jpg172.jpgPoze - Poze cu animale

Exista mai multe tipuri de dermatita: alimentara, micotica, infectioasa si parazitara. Pentru toate dintre acestea exista si semne particulare dar pot fi identificate doar de medicul veterinar.

 

Semne comune pentru depistarea dermatitei:

  • – se scarpina sau se linge insistent in principal in zonele cu piele fina (dupa urechi, pePoze - Poze cu animale12.jpg12.jpg abdomen, in zona inghinala si axilara, pe gat, pe baza cozii). Din cauza dermatitei si a scarpinatului aceste zone sunt iritate, rosii, se descuameaza si raman fara par iar daca nu se incepe repede un tratament aceste zone se pot infecta.

 

Dermatita micotica se trateaza cu un produs antimicotic recomandat de medic in functie de tipul de ciuperca detectat.

Dermatita infectioasa: este singura forma pentru care se administreaza antibiotice.

 Poze - Poze cu animaleDermatita alimentara: impune trecerea la o dieta recomandata de medicul veterinar si administrarea de vitamine pentru a proteja ficatul si pentru regenerarea pielii si a firului de par.

Dermatita parazitara: se administreaza produse antimicotice si antiparazitare in functie de tipul parazitului.

Lucrul cel mai neplacut este ca dermatitele micotice, parazitare si infectioase coexista uneori.In aceste situatii tratamentele sunt mai complexe si pot dura mai mult timp.Este bine sa se vina in completarea tratamentului cu bai saptamanale cu sampon antiparazitar pana la vindecare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.