Home Animale de companie Caini Rase de Caini – Dandie Dinmont Terrier

Rase de Caini – Dandie Dinmont Terrier

1697
0
SHARE

Caini - Dandie Dinmont TerrierDandie Dinmont Terrier este una dintre cele mai vechi rase de caini din lume, aparuta in zona de granita dintre Scotia si Anglia, unde locuitorii din acea zona ii foloseau la vanatoarea de vulpi, vidre, bursuci, dihori si alte animale care le praduiau gospodariile. Cu un corp mic si flexibil, inalt de pana la 25 cm, era recunoscut pentru rezistenta sa la conditiile meteorologice nefavorabile sau la terenuri acccidentate.

         Are o blana mai ciudata alcatuita dintr-un par moale amestecat cu un par aspru ce Caini - Dandie dinmont Terrierajunge la 5 cm si care variaza de la o nuanta de culoare argintiu – albicios pana la brun – roscat sau bronz. Pe piept se intalnesc pete mici si albe. Un semn aparte la aceasta specie de caini este motul moale cu nuante de la alb – argintiu pana la alb – mustar ce se gaseste pe capul mic si rotund precum si la varfurile urechilor lungi ce atarna de o parte si alta a pometilor. Ochii mari, rotunzi, luciosi, de culoare castaniu inchis duce la o privire emotionanta dar totodata ne arata demnitatea si inteligenta sa. Coada este scurta, de forma unui iatagan turcesc, iar pe partea inferioara prezinta franjuri lungi de 5 cm.

Caini - Dandie Dinmont TerrierChiar daca este mic, este un caine puternic, solid, harnic si neobosit, curajos si indraznet, vesel si devotat. Este un vanator foarte bun al animalelor mici de prada si un excelent vanator de iepuri. Datorita atitudinii sale curajoase si indraznete este folosit, de asemenea, si ca insotitor si paznic. Cu strainii este mai rezervat.

         Vedete ca: Bill Cosby, Regina Victoria, Agatha Cristie si Sir Alec Guinness detin ca animal de companie un astfel de caine ce le face viata mai frumoasa si le aduce un plus de fericire.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.