Home Animale de companie Caini Rase de Caini – Cairn Terrier

Rase de Caini – Cairn Terrier

2232
1
SHARE

Caini - Cairn TerrierAcesti caini originari din Scotia sunt foarte activi si jucausi, indrazneti, hotarati, nu prea agresivi si isi doresc in permanenta sa-i faca pe plac stapanului. Sunt caini de talie mica, cu picioare scurte, cap mic si fata latoasa. Coada este scurta si are o forma de morcov. Ochii au culoarea caprui inchis iar urechile sunt mereu ciulite si ascutite.Caini - Cairn Terrier

 

Blana este aspra iar sub ea se gaseste un alt strat de blana moale care este impermeabila. Culoarea blanitei sale poate fi rosie, aurie, crema, gri, argintie dar niciodat alba. Blanita acestor caini trebuie ingrijita zilnic cu ajutorul unei perii si a unui pieptane. Parul nu trebuie niciodata indepartat cu foarfeca sau aparatul de ras ci doar cu mana.

 

Ii place sa mearga mult de aceea este recomandat sa recurgeti la plimbari lungi pentru a-l Caini - Cairn Terrierface fericit. Daca ii obisnuiti de mici cu alti caini ei vor socializa foarte bine cu aproape orice rasa de caine.

Bolile la care sunt predispusi acesti caini: dermatite, PRA, luxatii ale incheieturilor, care pot fi corectate prin chirurgie, boala Von Willebrand.

1 COMMENT

  1. Ma intereseaza ,ce unguent sau tablete exista pentru dermatite la caini.doresc un raspuns urgent prin mail.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.