Home Animale de companie Pasari ABC-ul limbii pasaresti

ABC-ul limbii pasaresti

73
0
SHARE

Daca aveti un perus, canar sau orice alt tip de pasare cu siguranta o indragiti foarte mult atat pentru aspectul ei, pentru culorile pline de viata, dragalaseniile ei cat si pentru trilurile incantatoare.

Stim ca este mai greu sa le intelegem gesturile sau mesajele pe care ni le transmit de aceea noi vom incerca sa explicam mai jos unele dintre ele pt a sti cum sa va bucurati mai bine de aceste incantatoare pasarele.
Bate din aripi: – daca e in colivie isi doreste zboare un pic pe afara;
Tine capul inclinat intr-o parte: – daca te si priveste in acelasi timp, vrea sa-ti atraga atentia si sa fie alintat.
Capul ii atarna in jos: se simte singur si are nevoie de pereche, deci nu mai sta pe ganduri!
Tine ciocul deschis si pare ca respira precipitat: daca e vara poate fi un semn ca ii este foarte cald, deci asigurate ca are apa suficienta si stropeste-l putin cu apa. Daca nu faceti asa ceva poate avea o stare de enervare sau emotie puternica.
Casca in mod repetat: acest lucru se intampla daca te apropii prea mult de el si nu are unde sa fuga.
Isi curata in mod agitat penele: este un semn ca se simte neajutorat sau depasit de situatie.
Se misca foarte agitat: daca fluiera si ciripeste in acelasi timp, acesta este un semn ca incepe ritualul de imperechere.
Te musca cand il alinti: este dovada lui de afectiune, deci nu-l certa chiar daca te-a ciupit un pic mai tare.
Are penele zburlite, este apatic si tacut: poate fi bolnav. Daca isi ascunde in acelasi timp un piciorus in pene ii este frig. Cand are penele usor zbarlite, par pufoase si ciripeste este un semn ca se simte foarte bine.
Se umfla in pene si se ridica pe varfuri: este furios si vrea sa-si sperie potentialul adversar.
Se face mic: penele lipite, aripile putin departate de corp, este un semn ca ii frica. In acest caz evita miscarile bruste si vorbeste-i cat mai calm.

Speram ca aceste incercari de traducere a unor mesaje a pasarilor voastre va pot ajuta sa intelelegeti mai bine pe aceste minunate inaripate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here